SOLID KOMPENSASJON: Carlos Tavares er ikke blant bilindustriens dårligst betalte.

Stellantis-sjefen:

Fikk enorm lønns­økning – advarer om tøft år

Heftig motstand til tross: Carlos Tavares' årslønn ble hevet til 426 millioner kroner. Toppsjefen benyttet anledningen til å dempe forventningene.

Publisert

I forkant av Stellantis' generalforsamling ble det jobbet aktivt for å stoppe Carlos Tavares' foreslåtte lønnsøkning – se egen sak nederst i denne artikkelen.

Argumentasjonen var at et påslag på 56 prosent, fra et temmelig greit utgangspunkt, vil være et dårlig signal for et selskap som sliter med sviktende salg og støy rundt nedbemanning. 

Den nye årslønnen på nesten 426 millioner norske kroner, bonuser inkludert, ble ikke desto mindre klubbet gjennom. Cirka 70 prosent av de stemmeberettigede støttet forslaget.

FORNØYD MED RESULTATET: Carlos Tavares (nr. to fra høyre) under Stellantis' generalforsamling i Amsterdam. Pressemeldingen navngir ikke de øvrige.

Tavares har selv forsvart lønnen ved å vise til at den i stor grad er knyttet til selskapets eventuelle suksess. Ifølge nyhetsbyrået Reuters har han også sammenliknet seg med fotballspillere og Formel 1-førere.

Stellantis-sjefen gjorde det klart at markedssituasjonen ikke er ideell. Han viste særlig til lønnskonflikter og råvarepriser i Nord-Amerika.

– Vi ser at det blir stadig tøffere å konkurrere på pris. Det er ikke noe vi kan ignorere, sa Tavares til generalforsamlingen.

● Stellantis' kontrakt med Tavares (65) løper til mars 2026. Ifølge Automobilwoche [for abonnenter] ryktes det at dagens Renault-sjef, Luca de Meo, kan bli arvtakeren.