EV5 I FØRSTE TAPNING: Kias konseptmodell er ganske firkantet og ser stor ut – men akkurat hvor stor den er, vet vi ikke ennå.

Konseptmodell avduket:

Her er EV5 – Kias nye familie-SUV

Har du kikket på Kia EV9 og tenkt «flott, men skulle ønske den kom i en litt mindre, familievennlig versjon»? Med EV5 får du antakelig akkurat det.

Publisert Sist oppdatert

Kia Concept EV5 ble avduket i Kina mandag, der produksjonsmodellen er lovet å komme senere i 2023. Når bilen dukker opp i Europa og Norge, er uvisst – men at den kommer, kan du regne som helt sikkert.

Først skal storebror EV9 på veien, det skjer om veldig kort tid. Vi har fulgt sistnevnte modell fra konseptutgave til ferdig vare og tar sjansen på å be deg sammenlikne.

Hvis dette ...

Sjekk denne rullende hytta!

... blir til dette ...

Slik blir Kias nye elektriske sjuseter

... da har du sannsynligvis et godt utgangspunkt for å si noe om hvordan EV5 til sist vil fremstå, når den kommer på ordentlig.

– Trolig godt mottatt

Det betyr i praksis at du kan kikke på bildene under og trekke fra de mest ekstreme lounge-ideene – konseptbil­konstruktører elsker jo som kjent å lage en liten salong – men likevel regne med at hovedtrekkene består.

I så fall kan bilen bli et interessant familiebil-alternativ for ganske mange. Det er naturligvis også planen.

– En mellomstørrelse-SUV noe à la konseptet vi nå ser på bildene fra Kina, vil trolig være en bil som blir svært godt mottatt i Norge, sier Christian Lagaard, kommunikasjonssjef i Kia Bil Norge.

Lite konkret

Kia er sparsomme med konkrete detaljer, men den internasjonale pressemeldingen nevner i hvert fall noe av det du egentlig kan se selv, som «tigerfjesfronten», takspoileren, panoramatak i full lengde og et flatt gulv tvers gjennom.

De vendbare setene blir også fremhevet. Slike vil faktisk komme i EV9, på rad to. Skal det gi mening i en bil med bare to seterader, må det kanskje bli forsetene som vendes – og det tillater vi oss å tvile på at vil skje. Det er også rimelig å anta at selvmordsdørene blir ofret i samme slengen, samt at en B-stolpe kommer på plass. Men det hadde vært morsomt å ta feil!

Kia Concept EV5 Foto: KIA