PITTORESK: Utsikt fra Locksteinstraße over markedet Nonntal og Berchtesgaden, med sine slående kirketårn.

Motors reiseklubb 10.–14. juni 2022:

Tidlig sommer i de bayerske alpene og vakre Salzburg

Bli med til Tyskland og Østerrike og en opplevelsesrik middag med Mozart-konsert i historiske omgivelser i Salzburg, en omvisning i Hitlers beryktede Ørnerede, slottsbesøk og tur til den alpine nasjonalparken Berchtesgaden.

Motors reiseklubb 10.–14. juni 2022

Pris for NAF-medlemmer:

 • 14.990 kroner i delt dobbeltrom. Enkeltromstillegg 1500 kroner.

Alt dette er inkludert:

 • Flyreise t/r Oslo–München med Lufthansa inkl. bagasje (23 kg)
 • Fire hotellovernattinger på 4-stjerners hotell med frokostbuffé i Bad Reichenhall
 • Norsktalende lokalguide/reiseleder
 • To middager i Bad Reichenhall
 • Én middag med Mozart-konsert i Salzburg inkl. to glass vin/øl
 • To lunsjer
 • Inngangsbilletter og underholdning iht. programmet

Påmelding:

 • Påmeldingsfrist er 1. april!
 • Turen arrangeres for Motor av FRAM Arrangement AS.
 • Se hele dagsprogrammet på www.fram.as/motor
 • Ta kontakt på tlf. 22 44 31 41 eller post@fram.as for informasjon og bestilling.

Reiseleder/guide:

 • Norske Reidun Aschenbrenner-Alvestad er bosatt i München. Hun er en meget dyktig og erfaren guide som møter gjestene på flyplassen i München og vil være med på hele turen.

Når man ser det idylliske alpelandskapet i det bayerske Berchtesgaden, forstår man hvorfor mange forelsker seg i dette området. Vi skal bo i spa-byen Bad Reichenhall, som ligger vakkert til mellom fjellene.

Byen ligger ikke langt fra Salzburg, som for mange representerer det typiske Østerrike med utsmykket arkitektur, frisk fjelluft og den musikalske arven etter Wolfgang Amadeus Mozart.

Musikalsk middag

«ØRNEREDET»: Egentlig Kehlsteinhaus. En mørk historie på en spektakulær beliggenhet

I Salzburg skal vi på en unik middagskonsert med musikk av Mozart og en historisk meny med klare referanser til den kjente komponisten. Musikken blir fremført av to operasangerne og fem strengespillere, som alle er uteksaminert fra det verdensberømte universitetet Mozarteum Salzburg.

Vi besøker også Ørneredet. Huset Hitler fikk i gave til 50-årsdagen, ble et maktsymbol for Nazi-Tyskland, men Hitler selv likte det ikke. Han hadde høydeskrekk og syntes at den gylne messingheisen var klaustrofobisk.

Stormannsgalskap

Alpelandskapet huser også flere flotte slott, og slottsparken Hellbrunn imponerer med sin lekenhet. For over 400 år fikk Markus Sittikus anlagt et fantastisk fontenespill. Han ville drive litt ap med gjestene sine, så fontenene var konstruert slik at de plutselig sprutet på folk.

OPP, OPP! Watzmannhaus, en av de største og mest kjente fjellhyttene i Berchtesgaden-alpene, ligger på 1930 meter over havet.
VAKKER NATUR: Königssee sett fra utsiktspunktet Malerwinkel.

Det lå jo en liten dose galskap i det. Litt galskap var det også over Ludwig II av Bayerns slottsprosjekter. Herrenchiemsee er det mest påkostede slottet han fikk oppført, blant annet med en speilsal som er ti meter lenger enn den i Versailles.

I tillegg skal vi besøke nasjonalparken Berchtesgaden og fjorden Köningssee som ligger vakkert til mellom bratte fjell.

Velkommen med på en interessant og innholdsrik tur i et sjeldent vakkert landskap. Vi har selvsagt norsk reiseleder på hele turen.