Motors reiseklubb: Sveits

Fantastisk reise med tog

Velkommen med på sju opplevelsesrike dager i nydelige Sveits. Fra kjente Luzern i hjertet av Sveits til Zermatt med sitt ikoniske fjell Matterhorn og videre til OL-byen St. Moritz.

Sveits er kjent for tog og på denne turen opplever du flere prisbelønnede strekninger som den med Glacier Express fra Zermatt til St. Moritz og klassiske Bernina Express, som siden 2008 har stått på UNESCOs verdensarvliste. Den bringer oss fra isbre til palmer på samme dag. Ikke nok med det, vil du helt til Europas høyeste togstasjon kan du oppleve det på majestetiske fjellet Jungfrau på over 3500 meter.

12.–18. juni 2023

Pris for NAF-medlemmer er 23.900 kroner per person i delt dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom er 2500 kroner.
Prisen er beregnet med valuta 1 CHF = 10 NOK. Vi tar forbehold om valutaendringer samt økning av skatter og avgifter. Vi tar forbehold om trykkfeil.

Dette er inkludert:

  • Seks netter på gode hoteller i Luzern, Zermatt og St. Moritz.Flyreise Oslo-Zürich og retur Milano-Oslo med SAS inkl. bagasje.
  • Bussreise fra Zürich flyplass til Luzern med privat buss.
  • SWISS PASS togbillett som gjelder fire dager.
  • Utflukt i Luzern med båttur på innsjøen og besøk på fjellet Rigi.
  • Togreise Glacier Express fra Zermatt til St. Moritz.
  • Togreise Bernina Express fra St. Moritz til Tirano.
  • Fri tilgang til alle baner og busser i St. Moritz.
  • Bussreise fra Tirano til Milano flyplass Malpensa med privat buss.
  • Reiseleder fra FRAM under hele oppholdet.
  • Alle frokoster, tre lunsjer, tre middager.
  • Utflukter iht. programmet.

Ikke inkludert:

  • Drikke til måltidene.
  • Måltider som ikke er inkludert i pakkeprisen.
  • Halvdagsutflukt til Jungfrau.
  • Program på fridagen i Zermatt.
  • Program på fridagen i St. Moritz

Påmelding:

  • Turen arrangeres for MOTOR av FRAM Arrangement AS.
  • Se hele dagsprogrammet og bestill turen på www.fram.as/motor
  • Har du spørsmål om turen? Ta kontakt på tlf. 22 44 31 41 eller post@fram.as for informasjon.

Til hjertet

Vi starter turen fra Oslo Gardermoen med formiddagsfly til Zürich. Du som vil fly fra andre byer i landet får selvsagt tilbud om det.

Vår egen buss kjører oss deretter til hjertet av Sveits og til Luzern som ligger rett ved Vierwaldstättersee. Vår sveitsisk/norske reiseleder Britt Øyo Lærdal har vokst opp i Luzern og gleder seg til å vise dere rundt. Felles velkomst­middag i byen.

Opplevelsesrikt

På dag to nyter vi en båttur på innsjøen og vi tar Europas første tannhjulbane opp til fjellet Rigi hvor vi får servert en deilig lunsj. Kvelden er fri til egen disposisjon.

Dagen etter blir opplevelsesrik: Ferden går videre til Interlaken som er kjent for sine fjelltopper Eiger, Mönch og Jungfrau. Dersom været tillater det kan du melde deg på utflukten til fjellet «Top of Europe Jungfrau», før vi toger videre til Zermatt.

Omgitt av tinder

Du kjenner sikkert den sveitsiske sjokoladen Toblerone? Sjokoladens spesielle form er inspirert av verdens kanskje mest berømte fjell, Matterhorn, som ligger ved Zermatt. Vi overnatter og spiser felles middag på et flott hotell midt i sentrum. Den andre dagen i denne stemningsfulle landsbyen kan alle ta den utflukten de ønsker. Enten du ønsker å ta Gornergrat Bahn opp til over 3000 meter, hvor du er omgitt av 29 tinder som er over 4000 meter, eller en tur til Klein Matterhorn, så legger reiseleder Britt til rette for dette.

Med panoramautsikt gjennom alpene

På reisens femte dag forlater vi Zermatt og går om bord i legendariske Glacier Express. I behagelige seter og med store panoramavinduer suser vi gjennom spektakulær natur.

Vi får servert lunsj på toget.

Etter ankomst i St. Moritz er det en kort spasertur til vårt komfortable hotell som ligger midt i sentrum. Kvelden til fri disposisjon.

I OL-byen St. Moritz har dere gratis tilgang til alle fjellbaner og offentlig transport. Så enten du vil på fjelltoppene Piz Nair eller Corviglia, spasere en tur rundt nydelig Lake St. Moritz eller besøke museet etter kunstneren Segantini – vi legger selvsagt til rette for en nydelig dag i denne byen som kan skryte av å ha den sveitsiske solrekorden med 322 soldager i året.

Spennende kontraster

Den siste dagen på denne turen er fylt av spennende kontraster. Etter frokost er det klart for en spektakulær togreise med Bernina Express, også denne gangen fra panoramavogn.

Etter å ha passert fjelltopper og isbreer, kjører vi forbi blå innsjøer og grønne sletter. Strekningen er en fryd for alle sanser.

Vi ankommer Tirano i Italia rundt lunsj og blir hentet av vår buss som kjøre oss til nest siste stopp: En deilig lunsj ved Comosjøen før vi reiser videre til Milano flyplass for å ta kveldsflyet tilbake til Norge, hvor vi lander 20.50.