MER SPORTY: Med ny, eksklusiv farge og omfattende utstyr kan ID.3 Sport (204 eller 150 hk), bestilles fra nå, fra rett over 300.000 kr.

ID.3 Sport til levering i sommer:

VW klar med egen Norges-modell av ID.3

Volkswagen har lansert ID.4 GTX i en særegen rød lanseringsfarge, og nå har du muligheten til å skaffe lillebror ID.3 Sport i tilsvarende. Men de samme ytelsene får du ikke.

Publisert

Ganske nylig kom den nye, sportslige versjonen av VW ID.4, med betegnelsen GTX, lansert i en spesiell rødfarge, med firehjulsdrift og høyere ytelser (299 hk og 0-100 på 6,2 sekunder).

ID.3 Sport, som vises her med den eksklusive rødfargen, som har fått navnet Kings Red metallic, må imidlertid klare seg uten firehjulsdrift og toppeffekten er maksimalt 204 hk.

Vi snakker altså ikke om en produksjonsutgave av høy-ytelsesmodellen ID.X, som ble vist frem som prototype av Volkswagen-sjefen for en tid tilbake.

NÅ I NORGE: Den firehjulsdrevne høy-ytelsesversjonen av ID.4, GTX, er nå i landet. Den får nå mer moderat selskap i VW ID.3 Sport.

Spesifikk for Norge

Sport-utgaven er derimot en spesiell ID.3-modell for det norske markedet. Den får ifølge VW-importøren en attraktiv pris kombinert med en omfattende og såkalt sportslig utstyrspakke – som også kan oppgraderes fra hele ID.3-utvalget.

VW-importøren Harald A. Møller har en historikk med denne typen spesialutgave – for syv år siden lanserte de en VW Golf Sport ut fra det samme prinsippet.

– Dette er en sportslig og tøff lillebror til nye ID.4 GTX, sier Harald Edvardsen Eibak, direktør for Volkswagen i Norge.

Omfattende utstyr

Modellen vil ha 19-tommers «Andøya»-felger, førerassistentpakke og interiørpakken «Top-Sport+» som standard.

Det inkluderer blant annet navigasjonssystemet «Discover Pro», ryggekamera, Keyless Access og elektrisk justerbare sportsseter i såkalt «Artvelour» med integrerte hodestøtter, korsryggstøtte med massasje og uttrekkbar lårstøtte.

– Fordelen for kundene som velger denne modellen vil være på 10 000 kroner, sier Edvardsen Eibak.

ID.3 Sport vil bli levert med to motor- og batterialternativer: 45 kWt netto batterikapasitet og 150 hk , eller 58 kWt netto batterikapasitet og 204 hk motoreffekt.

Rekkevidden basert på WLTP er oppgitt til inntil henholdsvis 343 km og 416 km. Med oppgradert ladeeffekt lader de med henholdsvis inntil 110 kW (tilvalg med det minste batteriet), og 120 kW.

Fra 303.500 kr

Med 45 kWt-batteri vil ID.3 Sport koste fra 303.500 kroner. Med det største batteriet og 204 hk vil prisen være fra 349.900 kroner. (priser uten frakt- og leveringsomkostninger).

Om man ikke skulle ha sansen for «Kings Red metallic», kan ID.3 Sport også leveres i de andre ID.3-fargene.

Volkswagen åpnet for bestilling av nye ID.3 Sport i juni og de første bilene kan leveres til kunder i løpet av sommeren.