IKKE PÅ LANGTUR: Forbrukertilsynet mener rekkevidde-krøll fort kan gi prisavslag.

Polestar endret rekkevidde-reklamen:

Polestar-eiere kan få prisavslag etter nye rekkeviddetall

- Rekkevidden er en meget viktig opplysning for svært mange bilkunder, sier Forbrukertilsynet.

Publisert

Søndag kunne Motor avsløre at det nye bilmerket Polestar har endret reklamen for hvor langt man kan kjøre med nye elbilen Polestar 2.

Opprinnelig skrev Polestar dette på nettsidene sine:

«Et fulladet batteri gir en rekkevidde på 470 kilometer, som betyr at du kan kjøre fra Oslo til Hemsedal og hjem igjen med god margin. Dermed kan du boltre deg i skianlegget uten å bekymre deg for hjemturen.»

BARE HALVVEIS: Norefjell ligger mye nærmere Oslo enn Hemsedal.

Men da Polestar skjønte at det ville bli vanskelig, ble «Hemsedal» for noen uker siden byttet ut med «Norefjell». Norefjell ligger mye nærmere Oslo.

Mens Oslo-Hemsedal tur-retur er 408 kilometer, er det bare 222 kilometer tur-retur Oslo-Norefjell, altså 186 kilometer kortere.

– Viktig opplysning

– Generelt er det bra at man endrer markedsføringen sin hvis det er gitt feil opplysninger, eller opplysningene kan oppfattes villedende, sier Jo Gjedrem, avdelingsdirektør i Forbrukertilsynet, som ivaretar forbrukervernet på vegne av landets forbrukere.

Men, det er et stort men:

– For elbilkjøperne er rekkevidden helt sentral. Rekkevidden er en meget viktig opplysning for svært mange bilkunder. Derfor vil feil opplysning om rekkevidden veldig lett kunne anses som en mangel, sier Gjedrem.

Han understreker at han uttaler seg på generelt grunnlag, da tilsynet ikke har saksbehandlet Polestars rekkevidde-kutt.

Krev prisavslag

Men, mener du at Polestars lovnader om tur-retur Oslo-Hemsedal eller tilsvarende uten å måtte lade innvirket på kjøpet, bør du i første omgang kontakte forhandleren din og vurdere å kreve et prisavslag.

Prisavslagets størrelse er som oftest noe man forhandler seg frem til, og det står normalt i forhold til hva man ikke har fått.

Oppnår du ikke enighet med forhandleren din, kan du søke hjelp hos Forbrukerrådet eller hos NAF.

En gjennomgang Motor har gjort av klagesaker på rekkevidde, viser at det kan være vanskelig å få prisavslag eller heving av bilkjøpet.

Men disse sakene handlet stort sett om eldre og rimeligere elbiler. Polestar er en helt ny bilmodell.