STØRRE: Smarts nyeste modell blir også den største.

Enda et Volvo-søsken:

Såpass smart at den må tas på alvor

Smart kaller den en sportskupé. Og den er utviklet sammen med Volvos kommende EX30.

Publisert Sist oppdatert

Det er kinesiske Geely – som eier Volvo – som produserer denne nykommeren fra smart – som igjen eies av Mercedes. Det skjer med samme utgangspunkt, altså plattform, som både kommende Volvo EX30 og Zeekr X er utviklet på (les mer om den kinesiske nykommeren her).

smart #3 blir, logisk nok, større enn smart #1 – som tidligere er blitt annonsert i første halvdel av 2023 (les mer om den her).

Spennende farger ...

Foreløpig er det bare bildene som er vist. Opplysninger om blant annet rekkevidde kommer senere. Vi får ikke vite stort annet enn at bilen skal komme med et bra lydanlegg og i ulike spennende farger ...

Men Dirk Adelmann, administrerende direktør for smart i Europa, byr i det minste på litt pompøs forhåndreklame:

KUL: Smart ønsker å framstå som litt futuristiske, men innvendig finner vi samme designlinje som hos de fleste andre elektriske bilprodusenter.

Første noensinne

– Vi er stolte over å endelig presentere vår første sportskupé noensinne, den helt nye smart #3, for verden. Som en helelektrisk pioner er smart forpliktet til kompromissløs kvalitet på opplevelse og interaksjoner. Målet vårt har alltid vært å møte de mangefasetterte og skiftende behovene for mobilitet. Derfor vil smart fortsette å utvide produktfamilien til å tilby en rekke biler som passer optimalt til ulike kundegrupper og livsstiler.

Smart #3 vil bli presentert for det europeiske publikummet på bilutstillingen i München i september. Deretter vil den lanseres på de europeiske markedene tidlig i 2024.