LIVSSTIL-BIL: Den ideelle campingbilen for den aktive familie? Det satser Geely-eide LEVC på med sin e-Camper.

LEVC lanserer el-camper med rekkeviddeforlenger:

London-taxien blir campingbil

Det er ikke bare i Norge det blir stadig mer populært å reise med medbragt feriebolig og campingbilen. Nå kommer London-taxien som campingbil.

Publisert

Dette er det hittil mest konkrete tilbudet i markedet for elektrifisert camping på hjul. Vi har tidligere omtalt Nissans Winter Camper-konsept basert på helelektriske e-NV200 og Cybercampr-konverteringen av en Tesla som ikke er på markedet ennå.

Her er det imidlertid Volvos kinesisk/britiske søstermerke LEVC som kommer dem i forkjøpet med en markedsklar elektrisk såkalt «camper-van». Den kommer på veien før slutten av året.

Utgangspunkt: Taxi

LEVC e-Camper er basert på modellen VN5. Det er varebilversjonen av TX, den elektriske London-drosjen selskapet har hatt på markedet siden 2017.

Da var det kommet krav om at enhver ny bil som skulle få drosjelisens i London måtte kunne kjøre utslippsfritt. Som enhver London-besøkende vet, var ikke akkurat dieselrøyken fra de gamle black cabs det reneste man kunne puste inn.

Fire sengeplasser

Geelys datterselskap London EV-company (LEVC) fikk kontrakten med sin TX, som er den e-camper er basert på.

Den romslige, forlengede van-versjonen får en layout som gir plass til fire sengeplasser - altså til en liten familie på ferietur.

Den har også et elektrisk minikjøkken og et foldbart bord. Første seterad kan snus 180 grader, slik at kabinen blir til et oppholds/soverom. Benken i bakkant kan foldes ned til to sengeplasser, mens pop-up-taket huser ytterligere to.

En skyvedør på den ene siden skal gi enkel tilgang til rommet der inne.

Nesten 10 mil elektrisk

Bilen er elektrisk drevet, men har en bensinmotor på 1,5 liter som lader batteriet når strømmen i batteripakken er brukt opp . Den elektriske rekkevidden er oppgitt til 98 km og total rekkevidde før bilen må lades og tanken fylles, er 489 km.

Det er mulig allerede nå å sette seg på interesselisten eller bestille. Prisen er i underkant av 750.000 kroner, uten moms, og e-camper vil leveres til de første kundene i Storbritannia i fjerde kvartal.

LONDON-DROSJEN: Slik ser donorbilen ut, her en LEVC TX Vista Comfort Plus, foran en Marks & Spencer-forretning.