GODT ARBEID: Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård overrekker prisen Årets trafikksikkerhetskommune 2023 til ordfører Helene Berg Nilsen og assisterende kommunedirektør Grete Jacobsen.
GODT ARBEID: Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård overrekker prisen Årets trafikksikkerhetskommune 2023 til ordfører Helene Berg Nilsen og assisterende kommunedirektør Grete Jacobsen.

«Et godt forbilde»:

Tjeldsund kommune fikk pris for trafikksikkerhet

Tjeldsund kommune i Troms og Finnmark har fått prisen som Årets trafikksikkerhetskommune.

Publisert Sist oppdatert

I begrunnelsen heter det at kommunen får prisen «for sitt initiativrike arbeid, med stor bredde og kreativitet. Kommunen prioriterer trafikksikkerhet høyt og med stort engasjement. Kommunen har på imponerende vis prioritert å få på plass en god trafikksikkerhetsplan etter kommunesammenslåingen (med Skånland, red. anm.) i 2020, der de beste erfaringene fra de tidligere kommunene er videreført. Planen tilstreber å nå den enkelte innbygger på en god måte, for eksempel ved stort fokus på trafikksikkerhet for barn og unge. Skolevei og hjertesoner er prioritert.»

– Tjeldsund kommune er et godt forbilde i arbeidet for å bedre trafikksikkerheten, og det er tydelig at kommunen prioriterer trafikksikkerhet høyt, med stort engasjement, bredde og kreativitet, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i en pressemelding.

Samferdselsdepartementet har delt ut prisen «Årets trafikksikkerhetskommune» siden 2012, og i år deles prisen ut for 12. året på rad.

Prisen er på én million kroner, og gis til en kommune som har utmerket seg med en tydelig god innsats, har klare mål og ambisjoner for trafikksikkerhet og en god plan for å nå disse målene.

Tidligere vinnere:

2012 – Nøtterøy kommune

2013 – kommunene Austrheim og Lindås delte prisen

2014 – Bodø kommune

2015 – Alta kommune

2016 – Ski kommune

2017 – Kvinesdal kommune

2018 – Fredrikstad kommune

2019 – Nord-Aurdal kommune

2020 – Rollag kommune

2021 – Bømlo kommune

2022 – Sandnes kommune