Tilbyr verdivurdering av biler:

– Dette fremstår som svindel

NAF får nå en strøm av henvendelser om et nytt firma som tilbyr verdivurdering av bilen din.

Publisert Sist oppdatert

Firmaet «Evaluatorer» tilbyr gjennom epost og på egen nettside verdivurdering av privateide bruktbiler.

Dersom man taster inn bilens registreringsnummer, får man tilsendt en svært enkel verdivurdering, med mange forbehold, samt en faktura på 1190 kroner.

– Dette fremstår som svindel. Det tilbys en tjeneste med svært liten verdi. Måten de markedsfører seg på, og tar betalt på, er lite forbrukervennlig, sier juridisk konsulent Frida Strugstad Harbø i NAF Advokat, som er NAFs advokatkontor.

NETTSIDEN: Faksimile fra nettsiden til Evaluatorer
NETTSIDEN: Faksimile fra nettsiden til Evaluatorer

Advarer

Strømmen av henvendelser fra NAF-medlemmer om den nye aktøren startet forrige uke. NAF ønsker nå å advare mot å ha noe med firmaet å gjøre.

Ikke tast inn bilens registrerings­nummer på sidene deres. Dersom du ved en feiltakelse gjør det, bør du ikke betale tilsendt faktura. Både NAF og Forbrukerrådet hevdet i sommer at betalingskrav for slike tjenester neppe er rettmessige.

I en utredning Forbruker Europa gjorde senere i sommer, konkluderes det med at kundene ikke må betale for verdivurdering som gjøres av Bilvurdering 24, som tilbyr en lignende tjeneste. Årsaken er at det ikke er gjort klart og tydelig at det er en betalingstjeneste, og fordi informasjonen som gis, er svært uklar.

Dårlig språk

Motor har sett verdivurderinger fra firmaet «Evaluatorer». Vurderingene er preget av dårlig norsk og dårlig språk, og har mange forbehold.

VERDIVURDERING: Slik ser en verdivurdering ut.
VERDIVURDERING: Slik ser en verdivurdering ut.

Verdiinformasjonen som gis kan de fleste raskt finne frem til selv, ved å sjekke bruktbilmarkedet blant annet på Finn.no.

Dessuten er det flere tilbydere i markedet som gir langt grundigere verdi­vurderinger helt gratis.

Ikke svar

Den eneste måten å komme i kontakt med firmaet «Evaluatorer» på, er å sende inn et skjema fra deres nettsider.

Motor har gjort dette. Vi har spurt om kommentar til NAFs påstand om svindel, og om hvorfor bileiere bør bruke 1190 kroner på tjenesten deres.

Motor har foreløpig ikke fått svar.