FRAKTMASKIN: Bilen leveres også med tilhengerfeste, men hengervekten er ennå ikke klar.

Maxus eT90:

Dette blir den første el-pickupen i Europa

Maxus lover at de første eksemplarene skal komme til Norge i november.

Publisert Sist oppdatert

Som du ser av bildet over: Det dreier seg om en femseters pickup av brukbar størrelse – eT90 er 5,37 meter lang og skal kunne frakte opp til et tonn. Muligheten for å bestille er allerede åpnet, melder Maxus – som uttrykker stor tro på at bilen vil slå an i Norge.

Maxus eT90

  • Batteri: 88,5 kWt
  • Motor: 204 hk / 310 Nm
  • Rekkevidde: 330 km WLTP, ifølge importør testet med tung last
  • Mål: 5,37 m lang, 1,9 m bred, 1,80 m høy. Akselavstand 3,15 m.
  • Pris: 549.000 kroner

– Vi opplever en ekstremt stor interesse rundt pickupen og har bestilt et stort antall biler, sier salgssjef i Maxus Norge Bernhard Jahnsen i en pressemelding.

Det er grunn til å tro at selvsikkerheten har noe med prisen å gjøre. eT90 begynner på 549.900 kroner – midt i haugen sammenliknet med elbiler flest, men du finner neppe andre, nye pickuper til samme pris.

Optimismen bunner også i et håp om å favne både familier og næringsmarkedet. For sistnevnte gruppe varsles det lokale tilpasninger til 2-seters-modeller etter hvert. Så gjenstår det å se om lastekapasiteten frister nok. Ikke minst kan tilhengervekten, som ikke er klar ennå, spille inn.

eT90 leveres blant annet med 10,3 tommers berøringsskjerm, Apple CarPlay, elektronisk stabilitetskontroll, ryggekamera og hill descent control.

FORFRA: Maxus eT90 finner ikke opp pickup-designkrutt på nytt – nyvinningen ligger under panseret.
FØRERMILJØ: Berøringsskjermen er på 10,3 tommer.