MISFORNØYD: Simen Rasmussen er ikke fornøyd med strupingen av rekkevidde på hans hvite Opel Ampera-e.

Batteritrøbbel på Opel Ampera-e:

«Rekkevidden min er redusert til Golf-tall. Huff!»

Opel Ampera-e har fått midlertidig redusert rekkevidde. – Fem prosent reduksjon, opplyser Opel Norge. Men Ampera-e-eier Simen Rasmussen sier rekkevidden er kuttet 20 prosent.

Publisert

– Vi har kjøpt katta i sekken. Rekkevidden er redusert til «Golf-tall». Huff!

Simen Rasmussen i Skien er oppgitt over Opel og sin Ampera-e.

Motor har skrevet mange artikler om bilen som for noen år siden ble kåret til «Årets bil», og som tusenvis sto i kø for å kjøpe.

Leveringsproblemer og voldsomme prisstigninger gjorde at elbilen fra Opel aldri ble storsuksessen mange ventet. Og tidligere i vinter mistet de knapt 4000 eierne den elektroniske «Onstar»-tjenesten.

«Årets flause»

Nå strupes rekkevidden. I hvert fall midlertidig.

– Jeg er påtvunget 20 prosent dropp i rekkevidden, sier Simen Rasmussen, og fortsetter:

– God rekkevidde var nesten det eneste denne bilen hadde. Ampera-e har gått fra å være årets bil til å være årets flause. Vi burde blitt kompensert, sier Rasmussen.

Ifølge NAF er kuttet på «bare» 10 prosent. Likevel er de kritiske til det som etter planen bare skal være et midlertidig rekkeviddekutt på grunn av brannfare etter varmgang i batteriet.

Branntilløp skal ha oppstått først og fremst på biler i varmere strøk.

Mest lest

  1. juni

  Feilen skal være den samme som Hyundai sliter med.

  – General Motors har allerede hatt lang tid på seg. Enten må det repareres slik at bilen blir som den var, eller så må kundene eventuelt få prisavslag, sier teknisk konsulent Audun Bergerud i NAF.

  Advokatfullmektig Hans Jørgen Grøtta i NAF Advokat mener importør og forhandlere bør løse problemet innen 1. juni.

  Innkaller kundene

  Informasjonssjef Stein Pettersen hos Opel-importøren Bertel O. Steen hevder i en epost til Motor at rekkevidden er redusert med bare fem prosent – og at det kun er midlertidig.

  Ifølge Elbil24 er det ikke utenkelig at Opel må bytte batterier. Men Pettersen lover i stedet at det blir en oppdatering av batteriet.

  – Ladekapasiteten blir tilbakeført når vi har en løsning på plass. Vi har fått bekreftet at en oppdatering vil komme, og vil innkalle kundene når den er klar.