RØFF STIL: Den nye Bronco, som skal vises den 13. juli, kan komme til å få noen fellestrekk med denne konseptbilen fra 2004.
RØFF STIL: Den nye Bronco, som skal vises den 13. juli, kan komme til å få noen fellestrekk med denne konseptbilen fra 2004.

Helt ny Ford Bronco på trappene:

Ford-ikon gjenoppstår

Ford Bronco er et viktig modellnavn i SUV-historien. Nå kommer det tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Ford Bronco

  • SUV produsert i fem modellgenerasjoner mellom 1965 og 1996
  • Kjent for å ha vært bilen O.J. Simpson forsøkte å flykte fra politiet i under en TV-overført biljakt i 1994, sett av anslagsvis 90 millioner seere.
  • Bronco II - modellen (1984 - 1990), var kontroversiell på grunn av anklager om at den kunne velte altfor lett, noe som skal ha forårsaket mange dødsfall. Rettssakene kostet Ford titalls millioner dollar.
  • En sjette generasjon Bronco skal avdukes 13. juli.

Det er lenge siden Ford var ansett som foregangsmerke for biltrender, som da T-Forden ble lansert, eller publikumssuksessen Mustang gjorde muskelbiler til en het trend på 60-tallet.

Ford Explorer kom så og bidro sterkt til å få fart på den nye SUV-bølgen gjennom 1990-tallet.

Et 60-tallsikon

Explorer skulle etterhvert overta helt for bilen som var med å skape SUV-klassen før begrepet SUV var blitt vanlig: Ford Bronco, den røffe, høyreiste terrengvognen med firehjulsdrift som kom på markedet i 1966.

Mye av suksessen Ford håper å få fremover baserer de på å fornye og gjentolke disse historiske trendene, som nå når Mustang blir en elektrisk crossover, nye Explorer blir ladbar hybrid og lanseres i Europa ...og modellnavnet Bronco hentes frem fra glemselen igjen.

Korona-utsatt

Den nye SUV-en skulle vært avduket i mars, men lanseringen ble utsatt på grunn av koronakrisen.

Allerede i 2004 ble det vist en Bronco konseptbil (se hovedbildet).

Det var likevel først i 2015, etter at man konstaterte at Bronco-navnet vakte gjenklang i brede lag av befolkningen og hos merkeentusiaster, at forslaget om å vekke til live igjen det tradisjonsrike modellnavnet igjen ble foreslått i ledelsen.

I 2017 ble det annonsert at en ny Bronco var under utvikling.

<b>VENTET TREKLØVER:</b> Det ikoniske navnet Bronco hentes frem til tre nye Ford-SUV-er.
VENTET TREKLØVER: Det ikoniske navnet Bronco hentes frem til tre nye Ford-SUV-er.

Bronco x 3

De tre Bronco-modellene blir dem man ser på bildet ovenfor: En 2-dørsmodell og to ulike firedørsmodeller.

Det ligger i kortene at de to mest kantete bilene blir konkurrenter til biler som nye Land Rover Defender og Jeep Wrangler. Todørs-modellen får avtagbare dører, som Jeep Wrangler.

Den tredje modellen ser ut til å bli en modell med mindre rustikt tilsnitt, muligens i kategori med Land Rover Discovery Sport og Jeep Cherokee.

Vi får vite mer om noen dager, når Ford Bronco, generasjon 6, vises for publikum første gang.

BILDESERIE:

(KLIKK PÅ PILENE FOR Å BLA FREM ELLER TILBAKE)