NYE TIDER: Ioniq 5 er den første i en serie nye elbiler fra Hyundai.

Ser konturene av en bestselger:

Overveldende respons for Hyundais nye elbil

Tirsdag annonserte Hyundai at de nå har 3000 eks av sin nye elbil for salg. Hittil har 236.000 varslet interesse for bilen…

Publisert

Få elbil-modeller møter større forventninger i år enn Ioniq 5, men det spørs om Hyundai hadde sett for seg en så voldsom respons som bilen faktisk har fått.

«Ekstrem interesse», sier Hyundai om mottakelsen av lanseringsmodellen Project 45 de nå sender ut i fem utvalgte europeiske markeder.

Bilen kommer med lynlading, 50 mils rekkevidde, 20-tommers felger, firehjulstrekk og solcelletak – og en prislapp på 499.900 kroner i Norge. Men denne lanseringsversjonen produseres bare i 3000 eksemplarer, som det nå er voldsomt rift rundt.

Nettsiden brøt sammen da Hyundai åpnet for bestillinger, og først i løpet av kommende uke (uke 9, som starter 1. mars) blir det klart hvem som har vunnet i bestillingslotteriet.

- Den eksepsjonelt høye interessen vi opplever for Ioniq 5 bekrefter styrken i Hyundais nullutslippsbiler, sier Andreas-Christoph Hofmann, president for marked og produkt i Hyundai Motor Europe.

Flere utstyrsversjoner av Ioniq 5 følger.

Og ikke minst: Ioniq 5 er første modell på den E-GMP-plattformen som Hyundai skal bruke på hele sin nye elbil-portefølje de neste årene.