TENT GRILL: Denne signaturgrillen til Skoda Enyaq vil vekke oppmerksomhet trafikken.

Starter produksjon i slutten av juli:

Dette Enyaq-gliset får vi ikke se før til høsten

De første Skoda Enyaq ruller nå rundt på norske veier, men det tar tid før du får se biler med det selvsikre krystallgliset.

Publisert

Enyaq-versjonene med de karakteristiske lysende ribbene i grillen – 18 vertikale og én sammenhengende horisontal – vil garantert vekke oppmerksomhet i trafikken.

Denne effekten koster 6900 kroner ekstra.

I første omgang er det kun modellene med den største batteripakken (bakhjulsdrevne iV80 og firehjulsdrevne iV80x) som kan bestilles med den tente grillen.

Men da får du neppe bilen før et stykke ut på høsten.

Stort sprik

Mulige Enyaq-kunder har fått litt ulike tilbakemeldinger fra sine lokale forhandlere om når bilene med krystallgliset skal settes i produksjon.

Et par av Motors lesere har meldt om alt fra uke 21 til uke 36, altså et sprik fra slutten av mai til starten av september.

I følge Skodas kommunikasjonssjef Morten Moum, er det per dags dato uke 30 som er den riktige. Altså produksjonsstart i siste uken av juli.

EKSKLUSIVT: Dette skinninteriøret koster 20.000 kroner ekstra på en Enyaq, men vi forstår dem som synes det er verdt merprisen.

Med et normalt løp for produksjon- og utlevering, skulle det tilsi at de første Enyaq-kundene får sine biler en gang rundt månedsskiftet september-oktober.

– Ja, det virker realistisk, bekrefter Moum.

Det er over et år siden vi fikk et svært positivt førsteinntrykk av Enyaq i Dublin. Nå har de første presse- og demobilene kommet til Norge, og Motor vil få disponere en bil allerede fra mandag morgen.

Noen internasjonale avtaler knyttet til publisering, gjør at Motor og andre norske medier må forholde seg til følgende:

  • Et foreløpig inntrykk av bilen kan publiseres kommende mandag (29. mars).
  • En fullverdig test kan publiseres 3. april (påskeaften).