RIMELIGERE OG KLIMANØYTRAL: Med litt mindre effekt, kommer Q4 e-tron med firehjulsdrift i en noe rimeligere «45»-variant.

Ny quattro-utgave:

Ny firehjulsdrevet versjon av Audi Q4 e-tron

Samtidig som Audi annonserer at Q4 e-tron produseres med null netto CO2-utslipp, introduserer de en ny versjon som kompletterer utvalget.

Publisert Sist oppdatert

Den nye versjonen er firehjulsdrevne Q4 45 e-tron quattro.

Nykommeren, som oppgis å ha en rekkevidde på inntil 490 km (WLTP), kan nå bestilles hos forhandlere over hele landet.

Samtidig kan produsenten opplyse at alle Q4 e-tron-modellene er sertifisert som karbonnøytrale fra fabrikk.

Som vi kunne skrive under på i vår test av bilen, kombinerer Q4 e-tron rommeligheten og komforten fra den klassen over (les «bare» e-tron), med et kompakt format.

Mindre effekt - lengre rekkevidde

Mens den tidligere lanserte Q4 e-tron 50 quattro har en rekkevidde på opptil 483 km (vår fullutstyrte testbil hadde 452), får den nye versjonen, Q4 e-tron 45 quattro, en rekkevidde på «inntil» 490 km (WLTP), ifølge produsenten.

Den nye quattro-utgaven har firehjulsdrift ved hjelp av to elektriske motorer. Samlet leverer disse 195 kW (265 hk), og det skal gi en akselerasjon til 100 km/t på 6,9 sekunder.

Toppfarten er også her elektronisk begrenset til 180 km/t.

Reduksjonen i effekt på 34 hk, som vi vil tro knapt er merkbart i praksis, medfører en aldri så liten prisrabatt.

Prisene for Q4 45 e-tron quattro starter dermed på 451.400 kroner, som er drøyt 22.000 kroner rimeligere enn billigste quattro-versjon til nå.

Priser på øvrige utgaver av Q4 45 e-tron quattro:

  • Audi Q4 45 e-tron Business: 495.300 kroner.
  • Audi Q4 45 e-tron Business Plus: 528.300 kroner.

«Produseres klimanøytralt»

  • Audi hevder nå at alle varianter av Q4 e-tron nå produseres med netto nullutslipp av CO2. Dette er nå offisielt bekreftet med en sertifisering som «karbonnøytralt produkt» av det uavhengige kontrollorganet TÜV i Tyskland, som står for typegodkjenningsprosessen.
  • Audi har dokumentert at karbonutslipp i forsyningskjeden, gjennom produksjonen og i logistikken, samt også andre områder, er unngått eller redusert ved bruk av elektrisitet fra fornybare energikilder. Fabrikken i Zwickau bruker for eksempel ifølge Audi kun «grønn» elektrisk kraft.
  • Karbonnøytraliteten inkluderer også produksjonen av bilens høyspenningsbatteri. Leverandørene av battericellene er forpliktet til kun å bruke energi fra fornybare kilder i produksjonsprosessene.
  • Utslipp som per nå ikke kan unngås blir kompensert for gjennom internasjonalt anerkjente avkarboniseringsprosjekter. Disse er ifølge produsenten sertifisert av ideelle organisasjoner som «The Gold Standard» eller «Verified Carbon Standard».
  • TÜV Nord bekrefter en korrekt sertifisering av dette.
  • Så sant Audi Q4 e-tron også lades med elektrisitet fra fornybare kilder, legger Audi til, vil bilen dermed være karbonnøytral gjennom hele livsløpet.