OPP OG NED: Toyota Norge setter ned igjen prisen på konsernets første elbil, Lexus UX300e.

Satte prisen opp i mai:

Nå blir elbilen fra Lexus billigere

Sterkere norsk krone kommer kundene til gode.

Publisert Sist oppdatert

Lexus UX 300e

  • Elbil basert på hybriden Lexus UX 250h
  • Batteripakke på 54 kWt
  • Motoreffekt: 204 hk
  • Skal klare over 300 km på en lading
  • Ny pris fra 369.000 kr

Bilimportørene kan være kjappe til å sette opp prisene når valutakursene gjør innkjøpsprisen høyere. Men er det slik at bevegelser motsatt vei ikke så lett kommer kundene til gode?

Vel, ikke alltid.

Tidligere i år valgte de aller fleste bilimportører i Norge å øke prisene på grunn av valutasituasjonen. Lexus Norge er nå blant de første importørene som nå reverserer store deler av prisøkningen.

Da de satte opp prisen på elbilen UX 300e i mai på grunn av den svake kronekursen, konstaterte vi at bilen plutselig ikke var særlig prisgunstig lenger.

Men siden har kronen styrket seg og nettopp på grunn av gunstigere valutakurs reduserer Lexus prisene på UX 300e med 30.000 kroner.

Første el-Lexus

Den første elbilen fra den japanske premium-produsenten, som er en del av Toyota-konsernet, ankommer norske forhandlere i månedsskiftet oktober/november.

Til syvende og sist tilbys den altså kundene til en adskillig mer gunstig pris enn det lå an til.

– Lexus UX 300e er en fantastisk bil som kombinerer kjøreegenskapene og kjøregleden Lexus er kjent for med elektrisk fremdrift. Vi er opptatt av å tilby konkurransedyktige priser og valutaendringene gjør at vi nå kan senke prisene, sier Knut-Erik Jahnsen, leder for Lexus i Norge.

– Dette er meget positivt både for eksisterende kunder og for nye kunder som vurderer Lexus. UX 300e er utviklet med samme krav til kvalitet, materialvalg og kjøreegenskaper som alle andre Lexus-modeller , sier Jahnsen.

Høy kundetilfredshet

— Kundeopplevelsen skal ligge på minst samme nivå som vi alltid har hatt, som har ført til at Lexus-kundene har kåret oss til selskapet med bilbransjens mest fornøyde kunder ni år på rad

Lexus setter ned prisene på alle variantene av elbilen Lexus UX300e.

De nye prisene er som følger:

  • UX 300e Comfort: 369.000 kr
  • UX 300e Premium: 408.900 kr
  • UX 300e Premium Sun: 426.500 kr
  • UX 300e Luxury: 454.900 kr
  • UX 300e Luxury Sun: 472.500 kr

For privatleie er den nye prisen fra kr 2.990 kroner per måned for levering i Oslo inkludert metallic lakk og vinterhjul.

– Lexus UX 300e har en oppgitt rekkevidde på over 300 km, og kan skilte med markedets beste batterigaranti på ti år, eller én million kjørte kilometer – vel å merke dersom årlig «helsesjekk» gjennomføres, sier Jahnsen.