AV: Med bilder og piler gir VW instrukser om hvordan klimaanlegget skrus av.
AV: Med bilder og piler gir VW instrukser om hvordan klimaanlegget skrus av.

VW frykter ulykker på grunn av dugg:

ID.3-eierne pålegges å slå av klimaanlegget

ID.3-eiere rapporterer at frontruten plutselig dugger igjen. VW ber dem slå av A/C-funksjonen i klimaanlegget i temperaturer under 10 grader - altså i praksis alltid på denne tiden av året.

Publisert Sist oppdatert

Noen timer før hovmesteren snublet seg inn i julen, advarte Volkswagen om nok et hinder for problembarnet ID.3.

Like før jul fikk de mange tusen ferske ID.3-eierne beskjed om å skru av A/C-funksjonen i klimaanlegget når det er pluss 10 grader eller lavere.

I en e-post til eierne lille julaften, refereres det til «enkelte tilfeller hvor frontruten på ID.3, utstyrt med varmepumpe for rekkeviddeoptimering (standardutstyr på ID.3 solgt nye i Norge), kan dugge uventet raskt ved lave utetemperaturer, høy luftfuktighet og klimaanlegget på (A/C-system).»

I ulike Facebook-grupper kan man lese om en rekke ID.3-eiere som har opplevd disse duggproblemene.

PROBLEMBARN: Volkswagen ID.3 er dessverre rammet av en rekke barnesykdommer. Nå jobber fabrikken intenst med å løse duggproblemene som kan utgjøre en trafikkfare.
PROBLEMBARN: Volkswagen ID.3 er dessverre rammet av en rekke barnesykdommer. Nå jobber fabrikken intenst med å løse duggproblemene som kan utgjøre en trafikkfare.

Trafikkfarlig

Enkelte av dem rapporterer om dugg som har redusert all sikt på bare få sekunder i motorveihastighet og skapt svært trafikkfarlige situasjoner.

Inntil det er funnet en permanent løsning på problemet, ber Volkswagen eierne om å passe på at A/C-funksjonen i klimaanlegget er slått av ved utetemperaturer under 10 grader.

I e-posten følger det en detaljert instruks med bilder og piler som viser hvordan klimaanlegget slås av.

Altså må man vente på våren eller kjøre rundt i et oppvarmet parkeringshus for å få full glede av klimaanlegget. Med mindre Volkswagen løser problemer snarlig.

Finne løsning

I e-posten opplyses det at Volkswagen arbeider intensivt med å komme frem til en teknisk løsning, slik at den blir inkludert i den varslede programvareoppgraderingen i første kvartal 2021.

ID.3 har fått ros av Motor og andre for flere av sine klimafunksjoner, blant annet det Volkswagen kaller «Smart climate», som styrer varme og luft mer spesifikt.

Meldes til ny eier

Men brukes disse funksjonene, må altså klimaanlegget aktiveres. Og det fraråder Volkswagen.

De skriver: «Derfor ber vi deg om å sjekke at A/C-systemet er slått av, før hver kjøretur. Statusen «A/C off» skal vises på skjermen til infotainmentsystemet.»

Volkswagen ber også mottakere av e-posten om å videresende denne informasjonen til en eventuell ny eier.