VINNERBIL: VW ID.3 har hatt noen startproblemer, men er pop i Danmark.

Elbil vinner for andre år på rad:

ID.3 kåret til «Årets bil» av danske eksperter

Volkswagen ID.3 er årets beste bil, mener danske motorjournalister. Foran Seat Leon.

Publisert

En elbil vinner dermed for andre år på rad kåringen som arrangeres av Motor, medlemsmagasinet til Forenede danske motorejere (FDM). I fjor vant Tesla Model 3.

Juryen består av 22 bileksperter organisert i Danske Motorjournalister. Fire av dommerne er fra Motor. Av disse hadde tre VW ID.3 på førsteplass, mens den fjerde hadde den på 2. plass.

Motor har også blitt begeistret for ID.3, men i vår nylige kåring av «Årets beste bilkjøp» er juryen samstemt i at alle barnesykdommene ødelegger tyskerens muligheter for å hevde seg helt i toppen.

Null solgte Leon

ID.3 fikk totalt ni førsteplasser, Seat Leon seks og Toyota Yaris to. Seat Leon er for øvrig teknisk sett samme bil som Golf, men totalt fraværende på det norske markedet.

Og da mener vi det helt bokstavelig. Med mindre det skjer et salg i løpet av årets siste drøye fire uker, så ender Seat Leon opp med null – 0 – nybilregistreringer i 2020.

SJELDENT SYN: Så langt i 2020 er det ikke solgt én Seat Leon i Norge. I 2019 ble det solgt 94 stykker. Men i Danmark er den svært populær.

Ikke overraskende

Også BMW 4-serie fikk to førsteplasser i kåringen, mens Honda e, Peugeot 2008 og Renault Captur fikk én hver. ID.3 fikk også generelt mange stemmer, og aldri dårligere enn 4. plass.

Hos de forenede danske motorejere kommer ikke resultatet overraskende. Motors biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen, sier følgende:

– Jeg hadde selv ID.3 som min absolutte favoritt. Til tross for visse skjønnhetsfeil ved bilens funksjoner, er det totalt sett snakk om en elbil som kan stort sett alt man skal forvente av en moderne bil.

Femte gang for VW

I Danmark koster ID.3 fra 325.000. I Norge er startprisen 342.000.

– ID.3 varsler gode tider for framtidens bilkjøpere, og viser at det å kjøre elbil kan være gøy, komfortabelt og økonomisk attraktivt, understreker Rasmussen.S

Det er femte gang Volkswagen vinner denne kåringen i Danmark. Golf vant i 1975, Polo i 1982 og 2010, mens Up i 2013 delte prisen med sine søsken, Seat Mii og Skoda Citigo.