KNIVER: VW e-Golf og Nissan Leaf kjemper om tetposisjonen blant elbilene. Begge kan nå leveres umiddelbart. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
KNIVER: VW e-Golf og Nissan Leaf kjemper om tetposisjonen blant elbilene. Begge kan nå leveres umiddelbart. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen

e-Golf og Leaf kniver om elbiltronen:

Nå får du dem på dagen

Etter leveringstider på opp mot et år på e-Golf, har VW nå satt inn støtet mot erkerival Nissan Leaf på elbiltoppen. Begge modeller kan leveres umiddelbart.

Publisert Sist oppdatert

Mens andre konkurrerende elbilprodusenter opererer med minst et år på leveringstid, sitter de to tungvekterne nå med biler på lager ute hos forhandlerne.

Mens Nissan har hatt en stabil tilgang på Leaf til det norske markedet, har VW mobilisert med økt produksjon og leveranse til Norge. Leveringstiden har gått ned fra nærmere et år til nærmere en dag.

– Ja, nå har vi veldig god tilgang på e-Golf. Vi har biler klare for umiddelbar levering, bekrefter kommunikasjonssjef hos Volkswagen, Anita Svanes.

Les også: Leaf eller e-Golf? Her er vår dom

Da snakker vi om grunnleggende godt utstyrte biler i populære farger, med mørkere grå og svart som de to mest populære.

Ønsker du å skreddersy din e-Golf, så er leveringstiden cirka tre måneder.

Kollegaen i Nissan, Knut Arne Marcussen, kan melde omtrent det samme om sin elektriske stolthet Nissan Leaf: Umiddelbar levering.

Vel å merke med batteripakken på 40 kWt – som er den direkte konkurrenten til e-Golf på rekkevidde (rundt 20 mil, realistisk sett).

Ønsker du en Leaf med oppgradert batteripakke på 62 kWt, så er leveringstiden cirka seks måneder.

Les også: Denne elbilen topper i vår test

Ny I.D. kommer

Så langt i år er e-Golf, Bilen Motor kåret til årets beste nybilkjøp i 2018, landets mest solgte bil. Av 1658 registrerte Golf de to første månedene, var hele 1446 helelektriske.

Fjorårets mest solgte, Nissan Leaf, er nummer to med 1181 eksemplarer.

Om under et år lanserer VW I.D., en bil i Golf-størrelsen som er bygd som elbil fra grunnen av – og som selvsagt smadrer dagens e-Golf på plass, rekkevidde og effekt.

Men også den ligger minst en vinter og en vår fram i tid.