SOMMERHIT: Hyundai KONA Electric har nesten alt norske bilkjøpere drømmer om – SUV-størrelse og ladekabel, men ikke hengerfeste. Foto: Hyundai
SOMMERHIT: Hyundai KONA Electric har nesten alt norske bilkjøpere drømmer om – SUV-størrelse og ladekabel, men ikke hengerfeste. Foto: Hyundai

Rekordbestillinger av el-SUV:

Hyundai med 3132 KONA-bestillinger på tre døgn

Det tok 72 timer for Huyndai å få vite hva det er verdt å ha nærmere 20.000 personer på en såkalt interessentliste: 3132 bestillinger av el-SUV’en KONA kom inn i løpet av de tre første dagene.

Publisert Sist oppdatert

Mange har fnyst av Hyundais liste og ment at den på ingen måte speiler hva folk egentlig ønsker å kjøpe. Men alt tyder på at Hyundai har truffet mer enn godt.

3132 bestillinger hittil av denne ene modellen er imponerende, ikke minst sett i lys av at merket samlet solgte 3787 biler totalt i 2017.

– Vi har kjørt en helt åpen linje med interessentlisten vår fra dag en, uten noen form for depositum eller forpliktelser. Det har tydeligvis fungert bra, for over 15 prosent av dem som meldte forhåndsinteresse har bestilt bil i løpet av den første helgen, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Motor Norway.

Les også: Her er bilene som kommer

– Pågangen er enorm, og vi er svært fornøyde med salget så langt. Men vi er ikke overrasket. Vi har visst i lang tid hvor ekstremt bra denne bilen er, og det er gøy å endelig kunne selge den, sier Stenbo.

KONA Electric kommer topputstyrt til konkurransekraftige 325.900 kroner.

– Vi ser imidlertid at de aller fleste velger å legge på enten skinninteriør, eller kombinasjonen skinninteriør og soltak, sier Stenbo.

KONA har en WLTP-rekkevidde på 482 km.

Bilen kommer i ordinært salg 2. juli. Inntil da er det bare kunder på interessentlisten som kan bestille.

Les også: Hva bør jeg gjøre med dieselbilen min nå?