AKTOR: Politijurist Hans Olav Røyr krever 15 måneders ubetinget fengsel.
AKTOR: Politijurist Hans Olav Røyr krever 15 måneders ubetinget fengsel.

Dramatisk rettssak:

Krever 15 måneders fengsel for bruktbilselger

Den tidligere bruktbilselgeren Geir Egil Olsen må sone ytterligere 15 måneders fengsel, mener påtalemyndigheten.

Publisert

Denne uken ble en tre uker lang rettssak avsluttet mot den tidligere bruktbilselgeren, som sammen med sin eks-samboer og en tidligere ansatt i Statens vegvesen står tiltalt for grov korrupsjon.

Ifølge politiet skal de tre ha samarbeidet om registrering av falske salgsmeldinger og førerkort i årene 2014-2016. Den vegvesen-ansatte jobbet på trafikkstasjonen i Arendal, mens Olsen drev bruktbilforretning i Grimstad med sin eks-samboer ansatt på kontoret.

Lang straff

Aktor, politijurist Hans Olav Røyr, ber Aust-Agder tingrett dømme både bruktbilselgeren og den tidligere vegvesen-ansatte til ubetinget fengsel i ett år og tre måneder, og bruktbilselgerens eks-samboer til ubetinget fengsel i syv måneder.

I tillegg krever aktor inndragning av et påstått utbytte på 135.000 kroner fra den tidligere vegvesen-ansatte.

Dersom bruktbilselgeren blir dømt, vil straffen komme i tillegg til fire års fengsel, som han ble dømt til i en omfattende rettssak i vinter. Bruktbilselgeren har anket denne dommen.

Pågrepet

Under rettssaken har det vært flere dramatiske hendelser. Først ble et vitne, en tillitsvalgt i Statens vegvesen, bortvist fra retten etter å ha havnet i krangel med den tidligere vegvesen-medarbeideren.

Mandag denne uka ble den tiltalte tidligere vegvesen-ansatte pågrepet midt under rettssaken av politiet, etter at han skal ha truet og forsøkt å påvirke et annet vitne.

Ifølge lokalavisen Agderposten ble han senere samme dag løslatt.

Dagen etter måtte en av meddommerne forlate rettssaken etter å ha blitt erklært inhabil. Bakgrunnen var en episode forrige uke, da meddommeren kom i kontakt med en av de tiltalte i rettens lokaler. Dette ble fanget opp av overvåkningskamera, ifølge Agderposten.