BLIR BILLIGERE IGJEN: Tesla Model X (bildet) er, i likhet med Model S, satt ned med 50.000 kroner. Foto: Tesla Motor
BLIR BILLIGERE IGJEN: Tesla Model X (bildet) er, i likhet med Model S, satt ned med 50.000 kroner. Foto: Tesla Motor

Går mot strømmen:

Tesla setter NED prisene

Denne uken kom beskjeden om at Tesla setter ned prisene i USA, med 2000 dollar for Model 3 og 5000 dollar for Model S og Model X. Norge følger etter – for to av modellene.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Tesla reduserer priser på to modeller i Norge.

Koronakrisen har lagt en demper på etterspørselen etter biler over hele verden – også i USA der forhandlere sliter med å få omsatt nye biler, noe som medfører voksende, kostbare lagre.

Også Tesla merker skvisen og gikk for noen dager siden til det uvanlige skritt å sette ned prisene på tre av sine fire modeller.

Les også: Rykter om batterirevolusjon hos Tesla

Ned 50.000 kroner

– Vi satte i går ned prisene også her i Norge, sier PR- og kommunikasjonssjefen hos den norske importøren, Even Sandvold Roland, til Motor.

– Prisreduksjonen gjelder Model S og Model X. Som i USA blir det samtidig slutt på fri lading på Supercharger-nettverket, for nye kunder.

Og ganske riktig:

Prisene på de to modellene er over natten satt ned med 50.000 kroner.

Model S starter nå på 749.990 kroner, mens Model X har en innstegspris på 849.990. Dermed er prisene i nærheten av nivåene de lå på før prisjusteringene i april, da de ble satt opp grunnet den svake kronen i forhold til dollar.

I USA har to børsanalytikere som siteres av Automotive News, Craig Irwin hos Roth Capital Partners og Dan Levy i Crédit Suisse, kommentert nedgangen og konkludert med at den svekkede etterspørselen også rammer Tesla, og i større grad enn det elbilprodusentens børsverdi reflekterer i dag.

For dem er nøkkelspørsmålet nå om Tesla vil klare å fortsette veksten i USA.

Etter prisjusteringen økte aksjekursen en anelse onsdag til 820 dollar; når dette skrives (torsdag), er den ned igjen, til 810 dollar.