EUROPA-VERSJONEN: Taigo blir coupé-SUV-en fra Volkswagen, kjent fra før i andre markeder som Nivus.

VW Taigo kommer til Europa:

Volkswagens neste SUV blir ikke tatt inn til Norge

Volkswagen forbereder Europa-lansering av sin neste SUV-modell, bensindrevne Taigo. Men den norske importøren kommer ikke til å ta inn bilen til Norge.

Publisert Sist oppdatert

Som coupé-SUV er Taigo en nyvinning i bilindustriens mest ettertraktede modellkategori.

I Sør-Amerika har bilen gjort suksess som VW Nivus. Og tyske Volkswagen forventer at det blir en suksess også i de europeiske markedene.

Med ett unntak...

For til Norge kommer den ikke, får vi beskjed om fra Volkswagen-importøren, Harald A. Møller.

Kostbar affære

Det er strengt tatt ingen overraskelse. Det er en kostbar affære å lansere en ny bilmodell. Taigo kommer utelukkende med bensindrevet motor, uten elektrifiserte alternativer. Og det betyr forventninger om svært lavt salg i Norge, hvor bensinmodellene utgjorde bare vel fem prosent av nybilregistreringene siste måned.

Vi får rett som det er kritiske bemerkninger fra lesere som mener vi skriver for mye om elbil-nyheter. Denne nyheten handler altså ikke om en elbil, men gir noe av forklaringen på hvorfor de fleste nyhetsaker om nye biler i Norge gjør nettopp det:

Interessen for nye ikke-elektrifiserte modeller er så liten at selv ikke de mest ressurssterke importørene finner det bryet verdt å tilby dem i butikkene.

SPORTY LOOK: Taigo, alias Nivus, er en anelse coupé-inspirert, med integrert hekkspoiler på plass.

SUV-bølgen

Taigo-lanseringen understreker forøvrig enda en gang at Volkswagen satser tungt på SUV-ene, etter å holdt seg ganske i ro da SUV-bølgen skjøt fart tidlig på 2000-tallet.

I dag har de enormt mange SUV-er og crossovere i salg på de globale markedene. En rekke av disse får vi ikke se noe til her hos oss, som for eksempel sværingene VW Atlas (USA) og Teramont og Teramont X, kompakte Taos (amerikanske markeder) og Tharu (Kina), mellomstore Tayron og Tiguan X (Kina) - og selv den elektriske 7-seteren ID.6 ser det ut til at vi må klare oss uten.

Taigo føyer seg inn i rekken, selv om den altså kommer i salg i Europa.