KANSKJE: Jeep-importøren utelukker ikke at Avenger kommer til Norge med 4x4 og bensinmotor.

Jeep Avenger 4X4:

– Ja, vi vil vurdere å ta inn denne til Norge

Det er fortsatt et lite marked for små, firehjulsdrevne bensinbiler. 

Publisert Sist oppdatert

FRANKFURT (Motor): Markedet kan i praksis oppsummeres med ett modellnavn: Toyota Yaris Cross. Den ligger på en imponerende 15. plass på registreringslistene etter årets fem første måneder, og 514 av de 576 solgte bilene er med firehjulsdrift.

Jeep mener de har bilen som kan rappe kunder fra klasselederen. En fossil versjon av Jeep Avenger med firehjulsdrift.

Prisen avgjør

PR- og kommunikasjonsdirektør for Stellantis-produktene hos importør Bertel O. Steen, Stein Pettersen, legger ikke skjul på at Toyotas enestående posisjon trigger konkurranseinstinktet.

– Det er ingen tvil om at denne versjonen av Avenger framstår som en tøff konkurrent. Men alt vil avhenge av hva den vil koste. Og dette skal vi se på, lover Pettersen.

EKSOS: Det selges ikke mange nye fossilbiler i Norge, men små firehjulsdrevne biler har opplagt en kundemasse.

Halv million

Yaris Cross med firehjulsdrift koster fra 419.000 i en ganske ribbet versjon. Den mest populære utstyrsversjonen koster fra 447.000. Med avgifter, metallic lakk og vinterhjul stanger man altså i den halve millionen.

Avenger 4x4 har en mildhybrid bensinmotor – altså ikke ladbar – på 136 hester. På hver aksel sitter en liten elmotor på 28 hester hver. Såkalt systemeffekt er på 163 hester.

Lunkent salg

Utseendemessig registrerer vi rails på taket, litt mer lakk i fronten, høyere plasserte grøftelys og noen detaljer i grill og nedre del av skjermer. Og – selvsagt en eksospotte.

Jeep Avenger ble kåret til årets bil i Europa i fjor, men har ikke fått det store gjennombruddet i Norge. I øyeblikket ligger den på 50. plass på registreringslistene. 

Noe av forklaringen kan du lese om i Motors test – se artikkelen under: