POPULÆR: VW e-up! er Tysklands mest solgte elbil.

Elbilsalget øker i Tyskland:

Denne gamle tassen selger bedre enn alle de nye elbilene

I løpet året vil hver fjerde solgte bil i Tyskland ha ledning. Det er er nærmere en dobling på bare et år. Av de rene elbilene er det ingen som slår lille VW e-up!

Publisert Sist oppdatert

Etter det første drøye halvåret utgjør de helelektriske bilene og ladehybridene 23 prosent av totalsalget i Tyskland. Analytikerne forventer et tall opp mot 30 prosent innen året er omme.

Det betyr at rundt hver fjerde nye bil har ladekabel, og at mer enn hver tiende er helelektrisk. I tilfelle rundt en dobbelt så stor markedsandel som på tilsvarende tid i fjor (14 prosent).

Niende mest solgte

Trenden er uansett tydelig: Også tyskerne raser med autobahn-fart mot en utslippsfri bilpark.

Men litt paradoksalt er det en bil som trives best i langt lavere hastigheter, som leder an blant de rene elbilene:

  • Volkswagen e-up! er Tysklands niende mest solgte modell. Og to av tre selges som elbil. Det betyr at den gamle tassen er mer populær enn både større og mer mer moderne Volkswagen ID.3 og Tesla Model 3.
HJEMMEKJÆR: Salget i Norge daler, men på hjemmebane i Tyskland er legenden Golf fortsatt svært populær.

Kuga på tredje

Totalsalget i Tyskland forteller oss alt om en gammel kjenning som holder koken: Volkswagen Golf. I motsetning til i Norge, selges den med ulike drivlinjer. Men også tyskerne har fått sansen for klassikeren i ladbar versjon – den eneste tilgjengelige versjonen på det norske markedet.

Av rene ladbare hybrider er det bare Ford Kuga som har solgt bedre enn Golf så langt.

Volkswagen dominerer også totalsalget med rundt hver femte bil. Vi finner da også ytterligere tre Volkswagen bak Golf på bestselgerlisten: Tiguan, Passat og T-Roc. Opel Corsa har klatret opp på femteplass, også dette mye fordi den har kommet i en elektrisk versjon.