PREMIUM: – Vi ser på Audi, Mercedes, BMW, og også Volvo, som våre største konkurrenter, sier Nios Norges-sjef Marius Hayler.
PREMIUM: – Vi ser på Audi, Mercedes, BMW, og også Volvo, som våre største konkurrenter, sier Nios Norges-sjef Marius Hayler.

#8: Nio ES8

«Batteriene kan byttes, men komforten er alltid der»

Motor teller ned i kåringen av Årets beste bilkjøp. Nummer åtte på listen imponerer med høy kvalitetsfølelse og komfort – og noen svært spennende batteriløsninger.

Publisert Sist oppdatert

Årets beste bilkjøp

1: ?

2: ?

3: ?

4: ?

5: ?

6: ?

7: ?

8: Nio ES8

9: BMW iX

10: BYD Tang

Nio er et splitter nytt kinesisk merke for oss nordmenn. Med den første modellen ES8, lanserer de også noen helt nye løsninger for batteriabonnement og batteribytte.

Men selv i en mer tradisjonell versjon, med fast batteri, er ES8 en bil som begeistrer juryen:

«Batteriene kan byttes, men komforten er alltid der. Det er mye plass og lys, og luftfjæringen og det lave støynivået gir en svært behagelig reise for alle. Batteriløsningene er naturligvis svært interessante, og vi er spente på hvordan dette fungerer i praksis.»

Nios batterifilosofi gjør altså at det er fullt mulig å kjøpe bilen med fast og ubyttbart batteri, men du kan også velge et batteriabonnement.

Har du et slikt abonnement, og klarer deg med det minste batteriet til vanlig, så sparer du noen kroner. Men hvis du plutselig skal på langtur? Null problem. Da bare kjører du til en «Power Swap»-stasjon og bytter.

Selve byttet skal ta bare tre minutter, se her hvordan det gjøres.

Økonomisk fornuftig bilhold

I Motors magasin som kommer ut den siste helgen i november, kårer vi Årets beste bilkjøp. I tiden fram mot publisering av magasinet teller vi ned på Motor.no.

Dette er de viktigste premissene for kåringen:

  • Alle modellene skal være nye i 2021.
  • De skal ha blitt utlevert til kunder i 2021.
  • De har oppnådd poeng helt i tetsjiktet i Motors tester.
  • De skal gi et økonomisk fornuftig og forutsigbart bilhold.

I magasinet vil du få en utregning av årlige kostnader for de enkelte modellene.

Dette er juryen: Ulrica Risberg, markeds- og kommunikasjonsdirektør i NAF, Audun Bergerud, teknisk konsulent i NAF, Anette Berve, rådgiver i forbrukeravdelingen i NAF, Peter Raaum, ansvarlig redaktør i Motor, Marianne Søhagen, seniorrådgiver for trafikksikkerhet i NAF og Øivind A. Monn-Iversen, journalist og testansvarlig i Motor.

Nio ES8 samler mange poeng i Motors test, og det skal ikke så mye finpussing til før den havner i det ypperste tetsjiktet.

Her er andre saker Motor har skrevet om Nio ES8:

Se prisen på Nio ES8: Skal levere premiumfølelse som de beste tyskerne

Slik blir Nio-batteriet byttet på 3 minutter, se video

Kinesiske Nio satser i Norge: – Skal være bedre og billigere enn Tesla