ENEREN: Hyundai Ioniq 5 er Årets beste bilkjøp, i følge Motor.

#1: Ioniq 5

«Litt følelser, men mest fakta, gir oss en vinner»

Motor teller ned i Årets beste bilkjøp – og her står vi foran vinneren. Under det spennende designet finner vi kvaliteter som setter nye standarder.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha fått tidenes høyeste testscore i Motors test, var naturligvis Ioniq 5 en av de store favorittene til den gjeve tittelen.

Men i den nevnte testen ga vi blant annet 10 poeng i kategorien «design», altså i den mest subjektive av alle kategorier. Er du mer skeptisk til utseendet, så havner den på nivå med en rekke andre modeller.

Det forteller oss minst to ting:

  • Hvor høyt nivået er blitt i klassen med elektriske familiebiler.
  • Og hvor høyt nivå Ioniq 5 holder, uavhengig av designet.

Juryen skriver blant annet dette:

«Utseende blir alltid subjektivt. Det er de mer faktabaserte egenskapene som blir avgjørende: Pris, sete- og bagasjeromsfleksibilitet, og ikke minst ladeegenskaper. Vinneren lader nå på halve tiden av det eksklusive elbiler gjorde for bare et par år siden. Litt følelser, men mest fakta, gir oss en vinner».

Det var bokstavelig talt mye spenning knyttet til vinnerens første møte med ladestolpen under sommerens store elbiltest i regi av Motor og NAF.

Ioniq 5 skal kunne lade på 800 volt og med effekt på over 200 kW, og dermed sette en helt ny standard. Og den innfridde.

Ladetid fra 2 til 80 prosent: 21,25 minutter. Rekkevidde etter 25 minutters lading: 447 kilometer. Den tangerte også toppeffekten 200 kW i løpet av ladeperioden, og lå på imponerende 115 kW da 80 prosent ble passert.

Det er altså rundt dobbelt så effektivt som for eksempel Mercedes EQC og Jaguar I-Pace.

Økonomisk fornuftig bilhold

I Motors magasin som kommer ut den siste helgen i november, kårer vi Årets beste bilkjøp. I tiden fram mot publisering av magasinet teller vi ned på Motor.no.

Dette er de viktigste premissene for kåringen:

  • Alle modellene skal være nye i 2021.
  • De skal ha blitt utlevert til kunder i 2021.
  • De har oppnådd poeng helt i tetsjiktet i Motors tester.
  • De skal gi et økonomisk fornuftig og forutsigbart bilhold.

I magasinet vil du få en utregning av årlige kostnader for de enkelte modellene.

Dette er juryen:

Ulrica Risberg, markeds- og kommunikasjonsdirektør i NAF, Audun Bergerud, teknisk konsulent i NAF, Anette Berve, rådgiver i forbrukeravdelingen i NAF, Peter Raaum, ansvarlig redaktør i Motor, Marianne Søhagen, seniorrådgiver for trafikksikkerhet i NAF og Øivind A. Monn-Iversen, journalist og testansvarlig i Motor.

Les Motors komplette test av Årets beste bilkjøp under: