Faksimile av tweet
NÆRMER SEG: Fra 17. juni kan VW ID.3, i spesialutgaven 1st, bestilles. Det opplyser markedssjef Jürgen Stackmann i en tweet.
Salgsstart for VWs nye elbil nærmer seg:

Dato klar for starten på ID.3-salg

I en Twitter-melding har markedssjefen for Volkswagen, Jürgen Stackmann, annonsert at de som har forhåndsreservert sin ID.3, kan bestille bilen fra neste måned.

Del denne artikkelen

DETTE ER SAKEN: Den nye elbilen VW ID.3 1st kan bestilles fra den 17. juni.

I mai 2019 åpnet Volkswagen for at interesserte kunne forhåndsreservere den kommende elbilen, som blir konsernets første modell basert på den nye elbilplattformen MEB, grunnkonstruksjonen for et stort antall elbiler fra VW, Skoda og Seat.

I Twitter-meldingen skriver Stackmann:

«Søt forventning nærmer seg slutten: De som har forhåndsreservert VW ID.3 1st, kan bestille bilen 17. juni! Du vil bli kontaktet av din forhandler om kort tid! Takk for tålmodigheten!»

Les også: Forlenger produksjonen av e-Golf

Tips fra NAF
Elbil og lading

Har tatt lang tid

ID.3 1st, som det først åpnes for bestilling av, er spesialmodellen med den midterste av tre batteripakker, som produseres i en serie  på 30.000 eksemplarer. Prisen starter på under 330.000 kroner.

Produksjonen av ID.3 startet opp på fabrikken i Zwickau i november i fjor og startet nylig opp igjen etter et avbrudd på noen uker forårsaket av korona-pandemien.

Til tross for at det lenge har hersket tvil om hvorvidt den tyske produsenten vil klare å starte utleveringene av bilen som planlagt, har VW hele tiden stått fast på at kundene skal begynne å få sine biler fra sommeren av.

 

Tilbakevist

Årsaken til at det tar så lang tid er at bilenes programvarearkitektur ikke var ferdig da produksjonen startet, slik at de produserte bilene må oppdateres med den ferdige programvaren før de kan leveres til kunden.

Tyske medier har gjentatte ganger meldt om store vanskeligheter for å komme i mål med oppdateringene, men dette er altså blitt tilbakevist av produsenten.

Og fra 17. juni skal det altså være klart for siste etappe før bilene faktisk kan komme på veien.

Tips fra NAF
Lurer du på hva slags elbil du skal velge?
Finn elbilen som passer for deg

NAF har samlet elbilene som finnes på markedet og som kommer i nær fremtid i en egen elbilguide. Sett dine kriterier og sjekk hvilken elbil som passer for deg.