Porsche Mission eCross
ELEKTRISK: Nye Porsche Mission E Cross Turismo ble vist fram på vårens bilutstilling i Geneve med tall i god Porsche-tradisjon: 600 hk, 0-100 km/t på 3,5 sekunder, 312 km/t i toppfart. Og 500 km rekkevidde per lading…
Satser alt på elektrisk (og bensin):

Dieselbilen er død. Hilsen Porsche

Porsche, et av de tre Volkswagen AG-selskapene som fikk kraftige riper i lakken etter «dieselgate», tar nå et endelig farvel med dieselteknologien. – Vår framtid er dieselfri, sier Porsche-sjef Oliver Blume.

Del denne artikkelen

Men la oss umiddelbart tilføye:

Det er lett for Porsche-sjefene å si. Diesel har aldri vært Porsches spesialøvelse.

Så noen vil ganske sikkert mene at Porsche-utspillet mest av alt likner en PR-øvelse i en tid hvor VAG-konsernet står midt i det første av en serie erstatningssøksmål hjemme i Tyskland etter dieselskandalen.

Ikke desto mindre har Porsche gjort betydelige investeringer i elektrisk mobilitet. Og de står klare med mer.

I en pressemelding fra selskapet heter det at de vil investere mer enn seks milliarder euro (omlag 57 milliarder kroner) i elektrisk mobilitet innen 2022.

Les også: Her er ventelista på de ulike elbilmodellene

Salgstallene gir en indikasjon på at selskapet flytter seg i den retningen markedet ønsker dem. Blant Panamera-modellene i Europa er nesten to av tre solgte biler hybrider. Den globale diesel-andelen for hele Porsche-flåten i 2017 var på 12 prosent.

Tips fra NAF
God elbil-økonomi
Kjøpe brukt elbil

Markedet for brukte elbiler vokser raskt. Les våre tips for et trygt bruktbilkjøp.

I Norge solgte Porsche 684 biler i 2017. Bare 22 var dieselmodeller.

Når Porsche har stø kurs mot sterkere salg i 2018 (581 biler etter åtte måneder), skyldes det ikke en plutselig norsk dieselinteresse, tvertimot. Bare tre – 3 – av årets biler går på diesel, mens plug-in-hybridene utgjør drøyt 60 prosent.

Les også: Slik drømmer BMW om sin neste elbil

– Porsche vil ikke demonisere diesel. Det er – og vil fortsatt være – en viktig drivstoff-teknologi. Men for oss som sportsbilprodusent har diesel alltid spilt en underordnet rolle. Vi har kommet til den konklusjonen at vi ønsker vår framtid å være dieselfri, men skal sørge godt for de kundene med dieselbiler som vi har i dag, sier Oliver Blume.

Porsche kommer med sin første helelektriske bil i 2019, den såkalte Taycan.

Les også: Hva skal jeg gjøre med dieselbilen min nå?

Tips fra NAF
Lurer du på hva slags elbil du skal velge?
Finn elbilen som passer for deg

NAF har samlet elbilene som finnes på markedet og som kommer i nær fremtid i en egen elbilguide. Sett dine kriterier og sjekk hvilken elbil som passer for deg.