TRYGT I HAVN: Her, i parkeringssonen P6 ved flyplassen i Stuttgart, er det åpnet for selvparkering av visse Mercedes-modeller.

Endelig på plass:

I dette parkerings­huset kan bilene parkere selv

Vel å merke hvis du har den riktige Mercedesen.

Publisert Sist oppdatert

Førere av nye Mercedes EQS-er og S-klasse kan om kort tid nyte godt av et tilbud ved flyplassen i Stuttgart: Full tilrettelegging for at bilene skal parkere uten at noen sitter i førersetet.

I «tilrettelegging» ligger at bilen ikke tar seg av riktig alt selv. Også parkeringshuset er utstyrt med sensorer som skal oppdage eventuelle problemer og hindringer. Disse kommuniserer med bilens egne.

Eiere av nevnte modeller som er produsert etter juli i år, vil kunne bestille parkeringsplass via en app, sette fra seg bilen ved inngangen – for så å kalle bilen til seg igjen, ved hjelp av samme app.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har Mercedes-Benz og Bosch samarbeidet om systemet siden 2015, og fra 2019 har ordningen vært i sving på forsøksnivå.

Klarsignalet for allmenn bruk kom i juli i år. Da vedtok KBA, det tyske, føderale organet for transport, at selvkjøring på nivå 4 er lovlig innenfor avgrensede områder.