IKKE 400, MEN 300: Renault Zoe.

Hvor langt går denne?

Hevdet elbilen hadde 400 km rekkevidde – må betale

– 400 kilometer rekkevidde, hevdet bruktbilfirmaet, som nå må betale prisavslag til kunden som kjøpte bilen.

Publisert

Rekkevidde er svært viktig for de fleste elbileiere. Det var det også for mannen fra Asker som kjøpte en fire år gammel Renault Zoe fra en bruktbilforhandler på Lillestrøm.

Renaulten ble annonsert med en rekkevidde på 400 kilometer. I overskriften på salgsannonsen sto det «400 km+», og under spesifikasjoner ble det opplyst om WLTP-rekkevidde på 400 kilometer.

300 km

Men bare noen dager etter kjøpet oppdaget kjøperen av bilen at det ikke stemte. Bilen hadde bare 300 kilometers rekkevidde.

Det ble også bekreftet i en uttalelse fra Renault-importøren.

Kjøperen klaget, men kom ingen vei med bruktbilfirmaet iAuto på Lillestrøm. Bilfirmaet hevdet at de hadde informert kjøperen muntlig om riktig rekkevidde, og at de dessuten hadde tatt forbehold om feil i annonsen.

– Betydelig avvik

Men forbrukerretten gir ikke anledning til å slippe unna med slike forbehold. Bilkjøperen klaget til forbrukermyndighetene. 

Nå har Forbrukerklageutvalget vedtatt at han skal få et prisavslag på 25.000 kroner.

Bilen ble kjøpt for 164.000 kroner.

– Et avvik på 100 kilometer er betydelig. Rekkevidde er et viktig moment for elbilkjøpere, skriver Forbrukerklageutvalget i sitt vedtak.

Motor har spurt bilforhandleren hva de synes om vedtaket. De opplyser at de vurderer å ta konflikten til tingretten, fordi de er uenig i vedtaket.