MAGISK: Glamping ved fjorden i en magisk glassiglo ved vannkanten på Trones i Trøndelag. Det eneste du hører er lyden av fuglene som synger og bølgene som slår mot stranden.

Drømmesteder i sommerferien: Trones Eye

Glamping ved Trondheimsfjorden

Her kan du sove komfortabelt under den åpne stjernehimmelen. Er du heldig kanskje nordlyset danser deg i søvn.

Publisert

Overnattinger i Norge som gir unike opplevelser

De siste årene er det dukket opp mange spesielle og særegne overnattingssteder over hele Norge. Blant disse har redaksjonen i Motor plukket ut seks steder vi drømmer om å overnatte på. Ett av disse er Trones Eye.

Nettside: trones-eye.no

Trones Eye ligger i utkanten av Stiklestad Golfkubb på en halvøy i Trondheimsfjorden, og er omgitt av mer enn 75 gravplasser, bautasteiner og andre spennende kulturminner.

Her kan man vandre på tilrettelagte stier i det vakre området rundt igloen med fjorden på alle kanter.

– Trones Eye ble til sommeren 2019 etter en ide om å skape en trygg og komfortabel overnattingsmulighet for folk som vil oppleve å komme tett på naturen og fjorden gjennom et helt døgn, forteller Mette Rones.

LUKSURIØST OG NATURNÆRT: Glasskuppelen er innredet med luksuriøse senger, varmeovn og det du ellers trenger for en komfortabel natt midt i naturen.

Spennende og nyskapende

Som drivere av gården Trones på den vakre halvøya innerst i Trondheimsfjorden med bygninger som er fredet for sin spennende og nyskapende arkitektur, hadde Mette Rones og ektemannen Aage Rostad et godt utgangspunkt for å skape et attraktivt overnattingstilbud.

– Da jeg traff en gammel studievenninne som var engasjert i gründerselskapet Norwegian Eye i Tromsø og som var klare til å lansere sin nyutviklede iglo, ble valget enkelt, forklarer Rones.

Populært også om vinteren

Siden 2019 har hun drevet Trones Eye, mens ektemannen driver gården.

Beliggenheten er perfekt for å oppleve det åpne trønderske landskapet med over sju mils utsikt ut over fjorden, vakre solnedganger og det skiftende lyset og været.

Fra høsten og utover kan den heldige ikke bare oppleve å sove under stjernene, men også nordlyset. Der har vist seg at folk like gjerne ønsker å oppleve en natt i Trones Eye om vinteren som om sommeren.

Planlegg i god tid

Er årstiden riktig og man tar med fiskestangen er det gode sjanser for å få middag på kroken, som kan tilberedes på grillen som står klar. Ellers sørger vertskapet for levering av både frokost og grillpakke til igloen ved bestilling.

Tilbudet er blitt populært, så man bør planlegge i god tid om man vil sikre seg en overnatting i igloen.

– Det beste med å drive Trones Eye er at gjestene blir så utrolig glade for opplevelsen, sier Mette Rones.

Overnattingen koster fra 2200 kroner per natt.

STERK FORDEL: Trones Eye er laget av et moderne plastmateriale, polyetylen. Dette materialet har flere fordeler, først og fremst at det er veldig sterkt.