EN DEL AV NATUREN: Her kan du bo blant gyngende furukroner og våkne opp til fuglesang og lyden av vannet som bruser i elven rett nedenfor senga.

Drømmesteder i sommerferien: Fosstopp Tretopphytter

Sjekk inn blant tretoppene

Vær gjest i fuglenes og ekornenes rike i Valdres. Høyt oppe i trærne.

Publisert

Overnattinger i Norge som gir unike opplevelser

De siste årene er det dukket opp mange spesielle og særegne overnattingssteder over hele Norge. Blant disse har redaksjonen i Motor plukket ut seks steder vi drømmer om å overnatte på. Ett av disse er Fosstopp Tretopphytter.

Nettside: fosstopp.no

Disse tre, snart fire, tretopphyttene ligger i innsteget til Vassfaret, et vilt og vakkert naturområde helt sør i Valdres. Dette er et turmål for mange, og rett sted om man ønsker å finne roen.

– Jula 2017 stod Dyttholknatten ferdig og klar til å ta imot gjester, etter en travel periode med mye dugnadsarbeid og godt samarbeid mellom lokale ildsjeler, forteller daglig leder i Fosstopp Tretopphytter, Karsten Øyhus.

– Dyttholknatten er et spesielt navn?

– Alle hyttene er oppkalt etter lokale fjelltopper. Vi ønsker å fremheve lokale særegenheter.

ENKEL LUKSUS: Tretopphyttene ved Vassfaret byr på enkel luksus i et ellers ganske uberørt område. Kjøkkenet er utstyrt med det man trenger, det er vannklosett og dusj i tretopphyttene.

Vekst mellom trærne

Hytta ble tatt godt imot av spente sambygdinger. Påsken 2019 stod hyttene Treknatta 1 og 2, ferdigstilt til å ta imot enda flere gjester.

– I helgene og feriene har vi stort sett private på besøk, i ukedagene satser vi på bedriftsmarkedet, sier Øyhus, og legger til at et eget langhus for møter og arrangementer vil stå ferdig mot slutten av sommeren. Og det er bestemt at det skal bygges enda en hytte til for utleie. Den får navnet Ørneflagg.

Aktiviteter og skreddersøm

– Det er mange konkurrenter blant tretoppene nå, med hytter over hele Norge?

– Vi har kontakt med flere og mitt inntrykk er at alle ønsker at alle skal få det til. Det er ikke negativt at det er et stort tilbud så lenge vi har forskjellig beliggenhet. Og rammene rundt er også litt forskjellige, noen tilbyr kun overnatting, mens vi i tillegg fokuserer på aktiviteter og lokalmat.

Fosstopp Tretopphytter skreddersyr gjerne oppholdet for gjestene, etter deres ønsker.

– I 2020 hadde vi stor suksess med hundekjøring på vinterstid, noe vi håper vi satser på i 2021 også. Ellers på vinterstid er dette et flott område for å gå på truger og fjellski. Om sommeren er det blant annet mulighet for å leie kano, SUP og ved kapasitet være med på familierafting på Begna, frister Øyhus.

Dessuten er jo naturen der, om ikke rett utenfor døren i dette tilfelle, så rett nedenfor døren.

– Vi anbefaler alle å se på turer rundt om i området, enten på egenhånd eller ved å bruke oss som guider.

SVEVENDE: Fosstopp Tretopphytter er lokalisert på grensen til Vassfaret nasjonalpark. Seks meter over bakken har du en fantastisk utsikt over skogen og fossen.

Det glade budskap

– Hva skal ellers til for å lykkes?

– Service har mye å si, at gjesten føler seg sett. Og så må selvsagt alt i hyttene være i orden og rent og pent når gjestene kommer. Produktet må stå til forventningene. Den beste markedsføringen er jo at de som har vært her reiser hjem og deler det glade budskap.

Når det gjelder prisen på hyttene, som har fem eller seks sengeplasser per hytte, varierer den litt mellom helg og ukedager. For en natt en helg er prisen 4500 kroner.