DOMMEN: «Teltet ser jo vanvittig kult ut!»

Den store campingtesten:

Oppblåsbart telt

Frister ikke det tradisjonelle teltet med styrete teltstenger ? Da er et oppblåsbart telt veien å gå. Ja, du leste riktig. Pump opp teltet og se det sprette opp. Når du er ferdig slipper du opp luften og stapper det ned i posen.

Publisert Sist oppdatert

Vi testet: The Cave fra Heimplanet

Pris på testmodell: 7690 kroner.

Vekt: 4,8 kilo.

Antall personer: 2-3 (to voksne).

EMIL (6), TUVA (10) og ESPEN MYHRS VURDERINGER:

Jeg er ikke veldig erfaren som camper, og har samtidig en del dårlige erfaringer med regn. Tuva har sovet i telt en gang tidligere, mens det er Emil sin første gang.

Jeg synes dette var litt mye å betale for et telt, men har samtidig inntrykk av at teltet er av god kvalitet. Det virket som «bærestengene» (luftkanalene) var robuste og tåler litt. Det er viktig når man tenker på at det er luft som holder konstruksjonen oppe.

Teltet var veldig lett a slå opp og veldig lett å pakke ned. Det tok ikke mer enn fem minutter fra jeg åpnet posen til teltet var ferdig slått opp. Det skal vel nevnes at teltets tre deler allerede var satt sammen, slik at det bare var å brette ut og klargjøre for pumping. Barna syntes det var gøy å være med å pumpe. Teltet er også lett å flytte rundt på for å finne et optimalt sted å sove, selv etter det er satt opp.

FORDELER: Deilig å ikke styre med stenger. Raskt å slå opp og pakke ned. System for lapping og reparasjon om det blir hull i luftkanalene.

ULEMPER: Teltet er tungt. Er usikker på om det er optimalt å bære på lengre turer alene. Prisen er litt stiv. Klønete å komme seg inn og ut av teltet. Savnet noe form for fortelt.

The Cave hadde en god størrelse til en voksen og to barn for soving, men ikke stort nok til å oppholde seg over lengre tid ved dårlig vær. Det var litt slitsomt å måtte gå gjennom to runde dører for å komme seg inn, spesielt på morgenen da det var veldig vått og man helst ville holde våte støvler og sko utenfor.

Jeg er 180 cm og teltet var akkurat stort nok til meg. Jeg kjente teltduken i hodet og ved beina i liggende stilling. Ellers var teltet praktisk med gode oppbevaringslommer på begge sider inne i teltet – perfekt til vannflasker, snacks og annet man vil oppbevare uten at det ligger i bunnen.

Og teltet ser jo vanvittig kult ut!