DOMMEN: «Sammenlignet med hengekøyen jeg har i dag er dette definitivt noe jeg vil vurdere å bruke igjen.»
DOMMEN: «Sammenlignet med hengekøyen jeg har i dag er dette definitivt noe jeg vil vurdere å bruke igjen.»

Den store campingtesten:

Hengekøye

Hengekøyetrenden har på ingen måte avtatt, men ikke alle sover like godt i den tradisjonelle hengekøyen. Alternativet kan være en hengekøye som både fungerer som en stol og lover en bedre liggestilling.

Publisert Sist oppdatert

Vi testet: Draumr 5.0 XL fra Amok Equipment med liggeunderlag og tarp.

Pris på testmodell: 5197 kroner (totalpris).

Vekt: 3 kilo (totalt).

Antall personer: 1

EIRIK ASPAAS (36) VURDERING:

Jeg er veldig glad i å sove i hengekøye, og gjør dette så ofte jeg kan. Hengekøyen fra Amok er enkel å henge opp, og det hele er gjort på et par minutter. Det tok ikke noe særlig lenger tid enn jeg ville brukt på den tradisjonelle hengekøyen jeg bruker i dag.

Det man bruker tid på er å få justert hengekøyen til å henge rett, og eventuelt litt ekstra tid på å få opp tarpen. Det krever også litt tilvenning å gå fra liggestilling til sittestilling, men det er et pluss å kunne bytte mellom de to. En stor fordel er at størrelsen på Amok er perfekt, og at størrelsen på liggeunderlaget gjør at hele kroppen er dekt. Det bidrar til bedre sovekomfort og isolering for kulde.

FORDELER: Kombinert stol og seng. Komfortabel sovestilling. Romslig. Veier lite og tar lite plass.

ULEMPE: Stiv pris sammenlignet med tradisjonell hengekøye.

Etter å ha testet Amok en helg er førsteinntrykket er at denne er laget for folk som liker å ha det behagelig på tur, men som også liker å pakke lett. Alt utstyret tar lite plass i bunnen av en sekk, og inneholder absolutt alt man trenger for en behagelig natt. Sammenlignet med hengekøyen jeg har i dag er dette definitivt noe jeg vil vurdere å bruke igjen.