DOMMEN: «Siden tilhengerteltet både kan være oppholdsrom og soverom, blir det fort mye kløning når alt skal rigges om».
DOMMEN: «Siden tilhengerteltet både kan være oppholdsrom og soverom, blir det fort mye kløning når alt skal rigges om».

Den store campingtesten:

Campinghenger

Campinghenger er ikke nytt. Mange har nok et kjært og nostalgisk forhold til Camp-let eller Combi-camp. Produsenten av denne hengeren lover at du er i seng på 30 sekunder. Er det for godt til å være sant?

Publisert Sist oppdatert

Vi testet: TakeOff fra MiniCaravan

Pris på testmodell: 205.000 kroner (fra 175 000 kroner).

Vekt: 590 kilo (750 kilo tillatt last).

Antall personer: 2

HEDDA (23) og HARALD WISLØFFS (50) VURDERINGER:

Hengeren ser veldig stilig og annerledes ut. Siden tilhengeren har ganske lav totalvekt passer den også biler med begrenset tilhengerkapasitet. Den bygger også lite i høyden når den er slått sammen. Dermed blir det lite luftmotstand når man kjører, og det økte forbruket av drivstoff eller strøm oppleves ikke så avskrekkende.

Hengeren er bygget på et chassis fra velkjente Al-Ko, og det føles som om hengeren er av god kvalitet. Standardutstyret ombord er enkelt med mindre du legger på prisen og plukker av et stort utvalg ekstrautstyr.

Det tok omtrent 30 sekunder å slå opp hengeren, men det tok omtrent 10 minutter før hengeren var ferdig montert, sikret, innredningen satt på plass og klar til bruk. Forteltet var litt mer fiklete for oss som førstegangsbrukere, men det fine er at man ikke MÅ sette opp forteltet. Med «hovedteltet» oppslått har man mer enn nok plass for overnatting og matlaging. Hengeren byr på behagelig soveplass , også til Harald på 193 cm.

Interiøret består av en fin sittegruppe med bord som slår seg sammen til en god og stor seng samt en del oppbevaring.

FORDELER: Lett vekt. Veldig enkel å slå opp. Praktisk å ha seng og sofa lett tilgjengelig. Mye ekstrautstyr som kjøkken og dusj. Sykkelstativ integrert i hengeren.

ULEMPER: Prisen. Mange puter å stable om for å lage sengen, men man lærer seg triksene. Forteltet krever tilvenning for rask montering. Litt lite oppholdsrom i lengden, selv med forteltet.

Siden tilhengerteltet både kan være oppholdsrom og soverom, blir det fort mye kløning når alt skal rigges om. Vi test Camp-let i campingtesten i fjor. Sammenlignet med camp-let'en er denne lettere å slå opp, men det føles litt trangt i forhold til Camp-let'en.

I Camp-let'en kunne man trekke seg tilbake til hvert sitt avlukke, mens man her måtte bygge om sitteplassen til sengeplass. Dette kan være klønete dersom man reiser med noen som legger seg tidligere enn andre. På en annen side føles TakeOff mer som en liten hytte enn et telt, med tak i glassfiber.