DOMMEN: «Helt topp å bruke en sommerdag om du har små barn som trenger å sove i løpet av dagen, på stranda eller i hagen som et «min første telttur»-telt».

Den store campingtesten:

Pop up-telt

Hvor enkelt kan et telt bli? Hvis du uansett unngår å sove ute når det regner, eller du bare trenger litt skygge fra solen på dagtid kan det hende et enkelt pop-up-telt er tingen for deg. Det veier lite og spretter altså opp av seg selv.

Publisert Sist oppdatert

Vi testet: Pop-up-telt fra Coleman

Pris på testmodell: 1599 kroner.

Vekt: 2,6 kilo.

Antall personer: 2 (litt utfordrende med oval form).

ISABEL ANDERSEN MOUGIOS (32) VURDERING:

Det er lite som gir meg større glede enn å bruke marka aktivt, både til dagsturer og overnatting. Aller helst skulle jeg sovet ute minst en gang i uka, men etter at jeg ble mamma til Amanda for halvannet år siden har jeg senket ambisjonsnivået og konsentrerer meg om de enkle nærturene.

Dette teltet er svært enkelt å sette opp. Det bretter seg automatisk ut i full størrelse når du løsner stroppen. Deretter fester du de medfølgende pluggene slik at teltet står stabilt. Det er helt grei plass til to personer inni teltet, men jeg fikk ikke plass til mitt doble liggeunderlag som jeg pleier å bruke på tur med datteren min, på grunn av teltets ovale form. Jeg var også veldig skeptisk til om jeg kom til å holde meg tørr og varm i teltet da det har en vannsøyle på 2000mm.

Jeg våknet raskt da det begynte å regne på natten. Heldigvis holdt jeg meg tørr og varm, men jeg er usikker på om teltet hadde klart å stå imot litt kraftigere regn.

Litt verre ble det på morgenen da jeg glemte å dytte på taket før jeg åpnet inngangen. Da rant det en del vann rett inn i teltet. Det kunne enkelt vært unngått enten ved å gjøre ytterduken litt lengre, eller at jeg hadde husket å riste av vann før jeg åpnet inngangen, men jeg foretrekker at produsentene har tenkt på sånne ting.

FORDELER: Perfekt for dagsturer eller korte nærturer. Lynraskt å sette opp.

ULEMPER: Upraktisk form. Vannet renner fort inn i teltet.

Det er relativt enkelt å pakke sammen teltet når du har gjort det et par ganger. Det må brettes på en spesiell måte for å på plass i den runde oppbevaringsposen. Jeg ville ikke anbefalt det til vanlig turbruk i marka og på fjellet. Da ville jeg heller kjøpt et «ordentlig» telt som får plass på en tursekk. Men det er helt topp å bruke en sommerdag om du har små barn som trenger å sove i løpet av dagen, på stranda eller i hagen som et «min første telttur»-telt.