DOMMEN: «Vi kommer til å dra på tur med bobil igjen.»
DOMMEN: «Vi kommer til å dra på tur med bobil igjen.»

Den store campingtesten:

Bobil

Bobil-salget skyter i været, med god grunn. Mer frihet på fire hjul skal du lete lenge etter. Ja, det koster, men til gjengjeld har du et flott mini-hus med alle fasiliteter med deg hvor enn du vil dra. Bobil kan selvsagt kjøpes ny eller brukt, men det er også et stadig større leiemarked.

Publisert Sist oppdatert

Vi testet: Hymer fra Tellus Mohagen Bil

Pris på testmodell: 999 000 kroner

Vekt: 3000 kilo (ca.)

Antall personer: 4

FAMILIEN RYSTE/BRUSTADS VURDERING:

Vi, Sofie (9), Oda (11) Camilla (43) og Kristian (52), har vært førstegangsreisende med bobil og synes den første turen som bobilfamilie var en fin opplevelse.

For oss som alltid har sovet i telt på camping tidligere, var de varme og myke sengene i bobilen skikkelig luksus. Å ha vårt eget bad med toalett, dusj og vask, et kjøkken med kokeplater og kjøleskap og mange smarte løsninger inne i bobilen, gjorde turen enkel og komfortabel. At soveplassene er klare på noen få minutter når bobilen er parkert for natten, er også et stort pluss.

Bobilen var enklere å kjøre enn vi trodde på forhånd. Vi startet med noen prøveturer på kjente veier, og ble fort vant til bilen. Vi satt komfortabelt, høyt og hadde god oversikt.

FORDELER: Som et hus på hjul, med alle fasiliteter. Raskt klar for natta eller matlaging. Sosialt.

ULEMPER: Ikke bare å sette seg bak rattet å kjøre. Krever noe tilvenning. Prisen (men leie er et godt alternativ til eie). Vær bevisst på størrelsen din familie trenger for behagelig sove- og boltreplass.

Rygging var det vi bekymret oss mest for, men med ryggekamera og store, doble speil gikk det overraskende greit. Både de voksne i forsetet og barna hadde god plass under kjøringen. Barna satt trygt og behagelig i setebeltene ved spisebordet, men savnet oppbevaringslommene i seteryggen og flaskeholderne i den vanlige bilen vår.

Bobil er blant de dyreste måtene å campe på. Det kan absolutt være verdt prisen hvis du liker å reise rundt fra sted til sted, eller ønsker å bo over lengre tid på en campingplass. Vi kommer til å dra på tur med bobil igjen.