KLAR FOR VEIEN: Pickupen fra Rivian blir den første elektriske på det amerikanske markedet.

Nå er Rivian R1T i produksjon:

Denne kommer før Tesla og de andre elektriske rivalene

Det har vært tøff kamp om å bli den første elektriske pickupen på det amerikanske markedet. Her ser du vinneren.

Publisert Sist oppdatert

Elbiljyplingen Rivian har nå produsert sitt første kundeklare eksemplar av pickupen R1T. Det er gründeren og sjefen i selskapet, RJ Scaringe, som melder dette på Twitter, skriver Recharge.

Dermed blir dette den første elektriske pickupen i produksjon på det amerikanske markedet, der et prestisjetungt kapprace har foregått i en årrekke.

Ford eller Tesla

Mange tippet at Teslas erfaring ville føre til at spekaktulære Cybertruck kom først. Andre trodde pickup-spesialisten Ford skulle komme tidlig inn i konkurransen, men Ford F-150 Lightning ble først vist i mai i år.

Ellers har både Hummer og Bollinger presentert spennende konsepter som ennå ikke er helt klare.

FORSINKET: Tesla Cybertruck vekket oppsikt da den ble vist i 2019, men det tar tid å få satt den i produksjon.

Rivian, som for drøye to år siden inngikk et samarbeid med Ford, har også møtt sine problemer underveis mot et ferdig produkt.

For eksempel har forbildet blant oppstarterne i bilindustrien, Tesla, reagert på Rivians forretningsmoral.

Utsolgt

Nå er det snart tre år siden produsenten viste fram konseptversjonen av pickupen og SUV-en R1S.

Planen var å starte produksjonen innen utgangen av 2020, men så ble det utsatt til juni i år for R1T og til august for R1S.

Det betyr at vi snart også får se den store SUV-en på veiene. Begge modellene skal i første omgang komme i fullutstyrte «Launch Edition»-versjoner, og samtlige er allerede solgt.

NYTT FJES: Det er mange amerikanere som ønsker å lyse opp parkeringsplassen med denne. Lanseringsmodellene fra Rivian er allerede utsolgt.

Rekkevidden til pickupen R1T Launch Edition beregnes til 48 mil, basert på den tøffere kjøresyklusen de amerikanske myndighetene bruker. Den skal også dra tilhenger på inntil fem tonn.

Rivian har tidligere uttalt at de ønsker seg inn på det europeiske markedet, og i følge Recharge er det dialog rundt en ny fabrikk i Storbritannia.