BILLIGERE LØSNING: Tesla Model Y kan trekke tilhenger på 1600 kilo. Norske kunder vil kunne ettermontere tilhengerfestet uten å måtte endre sin opprinnelige bestilling. Foto: Tesla Motor
BILLIGERE LØSNING: Tesla Model Y kan trekke tilhenger på 1600 kilo. Norske kunder vil kunne ettermontere tilhengerfestet uten å måtte endre sin opprinnelige bestilling. Foto: Tesla Motor

Lager løsning for ettermontering av hengerfeste:

Tesla-grep redder Model Y-kunder unna prissjokk

Tesla har nå en løsning for Model Y-kunder som ønsker hengerfeste uten at bestillingen blir flyttet til ny prisliste.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Model Y, som ifølge Elon Musk vil bli en større suksess enn noen av Teslas tidligere modeller, ble lansert i USA i mars og ventes å komme på det norske markedet til neste år.

Motor skrev nylig at Tesla økte prisene på alle sine modeller, blant annet på den kommende mellomstore el-SUV-en, model Y.

Omtrent samtidig ble det kjent at modellen, som først ble lansert uten mulighet for dette, nå var blitt godkjent for å trekke tilhenger (opptil 1600 kilo), og hengerfeste ble dermed tilbudt som tilvalg for 8.800 kroner.

Utløste prisøkninger

Problemet for kunder som allerede på et tidlig tidspunkt hadde lagt inn bestilling, var at ved å huke av for dette tilvalget slo begge prisøkningene som hadde funnet sted etter bestillingen, plutselig inn.

Man er nemlig garantert å betale prisen som var oppgitt da bestillingen ble lagt inn – på betingelse av at man ikke foretar endringer i bestillingen i etterkant.

Dette medførte for enkelte en økning på bunnlinjen av bestillingen på nesten 70.000 kroner – bare ved å legge til hengerfestet.

Slipper unna prisbombe

Den gode nyheten nå er at Tesla har annonsert at tilhengerfeste vil kunne ettermonteres. Det opplyser informasjonssjef hos Tesla, Even Sandvold Roland, til Motor.

På den måten vil kunden fortsatt kunne få bilen – uten hengerfeste – til den opprinnelige prisen. Kroken vil så kunne kjøpes i etterkant og monteres hos forhandler.

Ifølge Roland arbeides det også for å finne en løsning slik at bilene der hengerfestet bestilles i etterkant vil kunne leveres med den ferdigmontert, men der er man ikke helt i mål per i dag.