NUMMER SJU: ID. SPACE VIZZION er «en studie, men ingen fremtidsdrøm», lover Volkswagen. Produksjonsutgaven vil bli lansert i 2021. Foto: VAG
NUMMER SJU: ID. SPACE VIZZION er «en studie, men ingen fremtidsdrøm», lover Volkswagen. Produksjonsutgaven vil bli lansert i 2021. Foto: VAG

Viser konseptbil på Los Angeles-utstillingen:

VW lover en helt ny type stasjonsvogn

Store ord sitter gjerne løst når bilprodusenter lufter nye konsepter. Når Volkswagen skal vise fram en ny bil i ID-serien om en drøy uke skal vi få se «et helt nytt elbilsegment».

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: ID-serien er Volkswagens portefølje av helelektriske biler. Den første, ID.3, er nettopp lansert og kommer til kundene sommeren 2020. En ny modell skal lanseres hvert halvår.

Konseptmodellen heter ID.SPACE VIZZION, og hvis du synes det høres ut som navnet på et tysk danseband kan det være til trøst at VW har bruker bokstaven z bare i konseptmodellene. Når det skal lages ekte biler vil navnet på et annet.

Dette er den sjuende modellen i ID-serien.

Den «er morgendagens stasjonsvogn, og kombinerer de aerodynamiske egenskapene til en Gran Turismo med rommeligheten til en SUV», lover VW.

Les også: Vil ha moms på dyre elbiler

Åpenbare særtrekk

Det kommer til å bli krevende å skille de ulike ID-bilene fra hverandre, men denne Space-modellen har noen åpenbare særtrekk.

Åpningene i fronten og på taket skal redusere luftmotstanden og legge til rette økt rekkevidde, anslagsvis 590 km på én lading etter WLTP-syklusen.

Kupéen er vesentlig romsligere enn vi er vant med fra dagens stasjonsvogner, selv om det er åpent hva slags lasteplass denne modellen vil komme med.

VW lover å presentere produksjonsutgaven i 2021, og sier at den vil komme i forskjellige utgaver for markedene i Europa, Asia og Nord-Amerika.