BYBIL: Nissan IMk er er bitteliten, helelektrisk, og beregnet på de store byene. Konseptbilen vises fram i Tokyo om tre uker.
BYBIL: Nissan IMk er er bitteliten, helelektrisk, og beregnet på de store byene. Konseptbilen vises fram i Tokyo om tre uker.

Elektrisk og urbant konsept fra Nissan:

Mikro bil for store byer

Den kommende bybilen fra elbilpionéren Nissan tar mye mer plass i høyden enn i bredden.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Nissan viser en rekke nye modeller under den 46. bilutstillingen i Tokyo fra 24. oktober. Blant annet den lille bybilen IMk.

Sammenlikner vi bybilkonseptet IMk med for eksempel Volkswagens minste modell, up!, så er den 12 centimeter kortere (343 mot 355), 14 centimeter smalere (151 mot 165) og hele 16 centimeter høyere (148 mot 164).

Nissan selv kaller IMk den ultimate mikrobilen, med et banebrytende teknologi og kraftfull elektrisk akselerasjon.

Modellen får siste generasjon førerassistansesystem, sømløse tilkoblingsmuligheter og et utseende som hinter om det kommende designspråket vi vil se fra Nissan – inspirert av tidløs japansk futurisme.

Les også: Slik vil Nissan spare deg for kø og kaos

14 nyheter

Blant annet vil et flytende designinteriør være inspirert av elementer fra japansk rispapir.

Bilen kan parkeres via mobiltelefonen og interiøret blir beskrevet som «minimalistisk, høyteknologisk og avslappende».

Totalt skal Nissan stille ut 14 biler på hjemmebane i Tokyo. I en helt annen kolonne i miljø- og økonomi-regnskapet finner vi superbilen Nissan GT-R NISMO.

På 2020-modellen får denne nye turboladere, modifisert hjuloppheng, nye karbonkeramiske bremser, nye karbonelementer i tak, panser og frontfanger, samt nye forseter. Girkassen er oppgradert og bilens egenvekt er redusert med 30 kilo.

Les også: Fikk du med deg de viktigste nyhetene fra utstillingen i Frankfurt?