I FARTA: Mercedes-Benz EQC på testkjøring under vinterlige forhold i Sverige. Foto: Daimler
I FARTA: Mercedes-Benz EQC på testkjøring under vinterlige forhold i Sverige. Foto: Daimler

El-Mercedesen 2000 nordmenn har reservert:

Vises produksjonsklar om fire måneder

Over 2000 nordmenn venter i spenning på Mercedes helelektriske SUV. Nå er den innen rekkevidde.

Publisert Sist oppdatert

Direktør for Mercedes-Benz personbil, Kjetil Myhre, kan med glede meddele at EQC er i rute og at bilen får sin verdenspremiere allerede i september.

– Men før bilen når våre kunder i 2019, skal den gjennom omfattende testing for å oppfylle Mercedes-Benz sine høye kvalitetsstandarder, som gjelder uansett drivlinje og kraftkilde, sier direktør Myhre.

Testene han refererer til, foregår i alt fra 35 minusgrader i Nord-Sverige, til brennhet sommervarme og over 50 grader langt sør. Flere hundre eksperter har gjennom fire år også testet bilen i blant annet Dubai, Sør-Afrika, USA og Kina.

Les også: Her er listen over bilene som kommer

Ikke én belastning eller ett værfenomen skal være uprøvd før Mercedes begir seg ut på den første strekningen inn i framtiden.

I motsetning til det litt halvhjertede forsøket på å elektrifisere forrige generasjon B-klasse i en tidlig fase av utviklingen, så står nå alle de store produsentene klare for å sette i kontakten og koble seg på strømnettet.

Jaguar har allerede vist sin I-pace. Audi er like rundt hjørnet med sin e-tron. Da snakker vi om SUV’er i 700-800 000 kronersklassen med firehjulstrekk, stor bagasjeplass og rundt 40 mil realistisk rekkevidde.

Ja, til og med tilhengerfeste som en slags bonus til lille Norge – som vel ikke har markert seg særlig som bilnasjon etter at Bobbysocks kjørte over Svinesundsbroen i en rosa Ford cabriolet.

Les også: Hva bør jeg gjøre med dieselbilen min nå?