VOKSER: Ionity er i ferd med dekke opp med lynladestasjoner på strekningen Oslo-Trondheim. Her fra stasjonen deres på Dombås. Foto: Peter Raaum
VOKSER: Ionity er i ferd med dekke opp med lynladestasjoner på strekningen Oslo-Trondheim. Her fra stasjonen deres på Dombås. Foto: Peter Raaum

Ionity bygger i Gudbrandsdalen:

Snart dekket opp med lynladere Oslo-Trondheim

Med fire nye lynladere på Øyer i Gudbrandsdalen og klarsignal for utbygging på Klett i Trøndelag, er Ionity i ferd med å dekke lynladerbehovet mellom Oslo-Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Ionity leverer lading med opptil 350 kW ladekapasitet.

Ladeoperatøren som ble stiftet i november 2017 av de tyske bilprodusentene Mercedes, BMW, Ford, Volkswagen (Audi, VW, Skoda, Seat og Porsche) og Daimler, har som mål å dekke hovedveinettet i Europa med lynladestasjoner (opptil 350 kW ladekapasitet). Senere har også Hyundai og Kia meldt seg på samarbeidet.

Av norske veistrekninger er definitivt E6 gjennom Gudbrandsdalen, hovedfartsåren mellom Oslo og Trondheim, en av de mest sentrale.

Nå er Ionity i gang med å bygge fire nye ladere på Øyer, i starten av dalen, like nord for Lillehammer. Her er det fra før blant annet 20 superladere fra Tesla.

Les også: Sjekk lade-resultatene fra verdens største elbiltest

Sentralt i hytteløypa

– Vi forbereder for seks ladepunkter, men setter i første omgang opp fire. De to øvrige punktene ligger i bakken og kan settes opp på et par dager, sier Jan Haugen Ihle, regionsdirektør for Ionity i Nord-Europa, til Motor.

Stasjonen på Øyer er strategisk plassert mellom Ionitys ladestasjon på Dal i Eidsvoll, drøye fem mil nord for Oslo – og stasjonen på Dombås, helt nord i Gudbrandsdalen, drøye 30 mil nord for Oslo.

– I tillegg er Øyer sentralt for folk som skal inn i hytteområdene på Hafjell og Kvitfjell, sier Haugen Ihle.

Også strekningen Dombås-Trondheim – en distanse på rundt 18 mil – vil nå bli dekket opp med en lynladerstasjon fra Ionity. Trondheim kommune har gitt klarsignal til bygging av en ladestasjon på Klett, 15 km sør for Trondheim sentrum.