NORSK FAVORITT: Hyundai Kona electric på brygga i Bjørvika i Oslo. Foto: Hyundai
NORSK FAVORITT: Hyundai Kona electric på brygga i Bjørvika i Oslo. Foto: Hyundai

Hele Norge venter på KONA:

To års ventetid før salget starter

Kombinasjonen av elektrisk, kompakt-SUV og lang rekkevidde er det nærmeste en norsk bilimportør kommer full pott i lotto akkurat nå. Hyundai har kryss i alle ruter, så nå er det plutselig to års ventetid på Hyundai KONA electric.

Publisert Sist oppdatert

Fra de 20 000 som hadde satt seg på interessentliste med eksklusiv kjøpsrett fikk Hyundai bekreftet ordre på 6969 biler.

Les også: Her er vår dom over KONA uten ledning

– Vi hadde sett for oss at rundt 25 prosent av dem som meldte forhåndsinteresse ville bestille bil. Nå ser vi at et sted mellom 35 og 40 prosent til slutt la inn ordre, og vi kan trygt si at KONA electric er en vanvittig suksess, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Motor Norway.

Det ordinære salget av bilen starter først 2. juli, men den som skal stille seg i den køen trenger mer tid enn penger.

Les også: Hyundai og Audi i hydrogen-allianse

– Vi kan allerede nå si at vi med 6 969 bestillinger forventer at nye kunder som kommer til må belage seg på ventetider mot midten av 2020, sier Stenbo.

Først skal han og kollegene få orden på køen blant bekreftede kjøpere. Lister med forventet leveringstid går ut til alle forhandlere denne uka.

Men som det heter i en pressemelding:

«Kundene vil bli kontaktet av sin forhandler i tur og orden, og særlig kunder med høyt kønummer bes om å være litt tålmodige».

– Det er klart at interessen vi nå ser vil gi utslag i leveringssituasjonen, særlig for dem med høyt kønummer, og de som kommer til med ordinær bestilling fra 2. juli, sier Stenbo.

Les også: Dette er bilene som kommer

Hyundai Norge jobber på spreng med å få et høyere antall biler til Norge, men det er ikke bare i Norge det er etterspørsel etter KONA.

482 km rekkevidde etter streng WLTP-syklusen og en motor med 204 hester på en crossover treffer bilkjøpere i hjerterøttene. Men altså ikke bare i Norge.