KONA GÅR LENGER: Oppgradert batteripakke gjør at Hyundai Kona nå får en offisiell rekkevidde på 484 kilometer, mot tidligere 449. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen

Hyundai Kona får oppgradert batteri:

Rekkeviddevinneren øker forspranget

Hyundai Kona imponerte i NAF og Motors store rekkeviddetest i sommer. Nå skal den klare ytterligere fire mil.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Hyundai Kona får økt rekkevidde fra 449 kilometer til 484 kilometer.

I vår omfattende rekkeviddetest i juli, gikk Kona hele 532,9 kilometer før den stoppet fullstendig. Med andre ord nærmere 10 mil mer enn oppgitt fra fabrikken (449 km). Det var også uproblematisk å starte ladingen igjen etterpå.

Kona har definitivt bevist at den leverer rekkevidde av høy klasse.

Og nå kan man altså plusse på snaue fire mil til. Oppgraderingen vil gjelde biler produsert fra mars 2020, fabrikklevert med nye Michelin Primacy 4-dekk.

Raskere levering

Oppgraderingen kommer på et tidspunkt hvor økt produksjon gir stadig kortere leveringstid på nye biler. I en periode har ventetiden fra bestilling til levering vært på over et år. Men nå løsner det.

– Tilgangen på bil er meget god inn i 2020, og vi opererer nå med en leveringstid på under seks måneder for nye ordre. Kunder som bestiller nå, vil ha den nye elbilen sin til sommeren. Produksjonskapasiteten vil dessuten øke videre, så leveringstiden vil bli helt normalisert etter sommeren. Sammen med enda lengre rekkevidde er det skikkelig godt nytt for kundene, sier produkt- og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Les også: Her er alle Motors elbiltester

Endringer i fjæringsoppsett

Hyundai hevder at også kjøreegenskapene er forbedret på den oppgraderte modellen, gjennom endringer i fjæringsoppsettet.

Annet nytt er at man har fjernet knappen som kan slå av den lave summende motorlyden i lave hastigheter, som skal varsle mykere trafikanter om at det kommer en elbil.

Nye regler for fotgjengersikkerhet gjør at dette systemet i fremtiden alltid vil være påslått i hastighet opp til 30 km/t.