VANT FREM: Bruktbilkjøper Filip Lygre, som kjøpte denne BMW-en.

Bilselger visste, mener tingretten:

– Kjøpte som vrak, solgte den «velholdt»

Den private bilselgeren som solgte bil til Filip, får det glatte lag av tingretten: – Selgeren var vel vitende om kollisjonsskaden. Like fullt holdt han det tilbake.

Publisert Sist oppdatert

26 år gamle Filip Lygre fra Bømlo, som Motor har skrevet om, fikk fullt medhold da bruktbilhandelen hans ble behandlet i Øvre Romerike tingrett.

Den private bilselgeren fra Østfold fortalte ikke at bilen hadde hatt en større skade, og var blitt kondemnert av et forsikringsselskap.

Nå må bilselgeren ta tilbake den seks år gamle BMWen, og betale Lygre tilbake kjøpesummen på 200.000 kroner, minus et mindre såkalt nyttefradrag på 20.000 kroner.

Ikke nådig

Tingretten er ikke nådig mot bruktbilselgerens opptreden:

– Selger var vel vitende om kollisjonsskaden. Han kjøpte selv bilen fra et gjenopprettingsverksted, og reparasjonene ble foretatt i hans eiertid. Like fullt holdt han tilbake denne opplysningen overfor kjøperen, som overhodet ikke fikk noen opplysninger om skaden. Tvert imot opplyste selgeren at bilen var meget velholdt og at det ikke var andre feil med bilen enn med rattakselleddet, skriver tingretten i sin dom.

Tingretten har dømt bilselgeren til å betale Filip Lygre 180.000 kroner, mot at Filip leverer bilen tilbake.

Selgeren må også betale 58.000 kroner i erstatninger og saksomkostninger.