PÅ TOPP: I 2020 var det 12 millioner besøk på annonser for BMW 3-serie. Her er noen av de 1000 annonsene som akkurat nå ligger ute.
PÅ TOPP: I 2020 var det 12 millioner besøk på annonser for BMW 3-serie. Her er noen av de 1000 annonsene som akkurat nå ligger ute.

Sjekk tallene fra Finn:

Denne bilmodellen søker vi aller mest etter på Finn

Mens Audi e-tron, Tesla Model 3 og Volkswagen ID.3 er de mest kjøpte nybilene, er det helt andre bilmodeller det søkes etter på Finn.

Publisert Sist oppdatert

Fire bilmodeller skiller seg kraftig ut på søketoppen hos Finn i 2020, ifølge en fersk oversikt Finn har laget for Motor:

  • BMW 3-serie: 12 millioner besøk
  • Volkswagen Golf: 10,9 millioner besøk
  • BMW 5-serie: 10 millioner besøk
  • Mercedes E-klasse: 9,8 millioner besøk

Tysk alt sammen, altså – og tre av fire er såkalte premiumbiler. De tre premium-modellene er også bensin/dieselbiler, mens Golfen som kjent selges med alle drivlinjer.

Også på femteplass er det tysk premium, med seks millioner besøk på Audi A4.

Det er også BMW, Volkswagen, Mercedes-Benz og Audi som ligger på søketoppen av bilmerkene. Først på femte plass er det et ikke-tysk merke, nemlig Toyota.

Søketoppen i 2020 både på bilmerker og bilmodeller er identisk med 2019, bortsett fra at BMW og Volkswagen har byttet plass, opplyser Eirik Håstein, produktdirektør i FINN motor.

Diesel og bensin

Akkurat nå er det 55.000 biler for salg på Finn. De fleste er bruktbiler, selv om det også er mange bilforhandlere som markedsfører nybiler på Finn.

Mens elbilandelen i 2020 var på 54 prosent på nybil, er det diesel og bensin som dominerer i bruktmarkedet.

De tre siste månedene har 81 prosent av bilannonsene på Finn vært for bensin- eller dieselbiler. Bare 10 prosent er elektriske biler, mens hybridene utgjør ni prosent.

Populære hybrider

I 2020 ble det satt ny rekord i antall solgte bruktbiler. Det ble solgt hele 519.000 bruktbiler, ni prosent flere enn i 2019.

Den store bruktbil-interessen merkes også hos Finn.

– Publiseringstiden på annonsene har sunket betraktelig. Hybridbiler har halvert publiseringstiden, opplyser Håstein i Finn.

Bobil-søk

Motor-sidene på Finn består av mer enn bil. Motor-segmentet inneholder også båter, bobiler og campingvogner.

FINN motor opplevde en eventyrlig pågang på både kjøp og leie av båter, bobiler og campingvogner i 2020, som en konsekvens av at svært mange endte opp med Norgesferie.

Det var en kraftig økning spesielt i søk på bobil og campingvogn, og det var nettopp «bobil» og «campingvogn» som var de aller mest brukte søkeordene på Finns motor-sider i 2020.