PÅ VEI: Tesla starter leveringene av Model 3 til kunder i Norge i februar.

Model 3-prisene klare:

Billig-Tesla starter på 464.000 kroner

Tesla starter Model 3-leveringene i februar med en prislapp på 464.020 for den enkleste av de tilgjengelige modellene. Den som venter på Tesla-modellen som skulle koste 35.000 dollar, kan måtte vente lenge.

Publisert Sist oppdatert

Tesla opplyser at prisene for de to første Model 3-variantene, den såkalte Long Range Dual Motor All-Wheel Drive og toppmodellen Performance starter på henholdsvis 464.020 og 555.320 kroner.

Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge sier til DN at alle som bestiller i 2018 kan forvente å få bilen levert i løpet av første halvår 2019.

Les også: Her er rapporten fra vår prøvekjøring av Model 3

Sort standard

«Model 3 er en mindre, enklere og rimeligere bil. Den er designet og bygget for å være verdens første elektriske bil for massemarkedet, og er et kritisk steg i vår misjon om å akselerere overgangen til bærekraftig energi», skriver Tesla i en pressemelding.

Den rimeligste modellen som nå kommer for salg har en WLTP-rekkevidde på 544 km, mens Performance-utgaven gjør 0-100 km/t på 3,7 sekunder.

Bilene kommer med sort lakk, sort interiør og 18 tommers hjul som standard.

Les også: Model 3 på plass i Norge

Ikke lønnsomt

Samtidig skriver nettstedet SeekingAlpha.com at det er høyst uvisst når den billigste utgaven av Model 3 kommer i produksjon. Tesla annonserte en ambisjon om å levere den enkleste av Model 3-modellene til en startpris på 35.000 dollar (ca. 296.000 kroner).

Men denne utgaven har ennå ikke kommet i produksjon, fordi Tesla ennå ikke har fått en produksjonsflyt som tar prisen helt ned dit.

I øyeblikket ligger Teslas kostnader på rundt 38.000 dollar for å lage den enkleste Model 3-modellen, i følge en epost Tesla-sjef Elon Musk har sendt sine ansatte.

Tesla har derimot fått både lønnsomhet og tempo på produksjonen av de modellene som nå varsles til levering i Norge, og lager omlag 1000 biler pr dag.

Les også: Slik er bilprodusentenes elbilplaner